Epp Maria Kokamägi: alati leidub inimesi, kes eramaa silte ei oska lugeda

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Maria Kokamägi.
Epp Maria Kokamägi. Foto: Erakogu

1.augustist hakkas kehtima uus igaüheõigus ehk reeglid, kuidas käituda looduses ja eramaal. Eramaal võib nüüdsest ka ööbida. Kui aga maaomanik võõraid enda maale ei soovi, tuleb siltidega sellest selgelt mõista anda.

Kunstnik Epp Maria Kokamägi pajatab ajakirjale Naised, et tema maa on tähistatud siltidega «Sepamaa talu maa», kus on piktogrammid, kus kirjas, et me ei soovi telkimist, ega mootorsõidukitega sõitmist ja lõkke tegemist.  

Epp Maria: Jalutamist pole me keelanud, aga koer võiks ikka rihma otsas olla. Arvan, et kui on märgitud talu nimi, eeldab juba see heaperemehelikku käitumist, aga kahjuks on ikka inimesi, kes silte lugeda ei oska. 

Ma lihtsalt ei taha, et häviksid mu nõmmeliivavälud ja muulukakohad. Meie maa piirneb mererannaga ja oleme vaeva näinud, et teha roostikust sileda muruga rand oma rannatoolidega. Aga ikka tuleb ette, et keegi võõras mu kuivaval trikool ja supellinal istub. See ei ole hea tunne.

Kui mu maalt aga põldmarju korjatakse, ega ma kade ole.

Kas sina lubaksid võõra enda maalapile?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles