Jänedal esietendub Uku Uusbergi “Jõud”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uku Uusberg.
Uku Uusberg. Foto: Peeter Langovits

R.A.A.A.M.-il on sel suvel tulemas kaks esietendust: Jänedal Pulli talus Uku Uusbergi “Jõud” ja Tallinna Püha Katariina kirikus Iraani lavastaja Homayun Ghanizadeh “Antigone”.


Lavastuse “Jõud”, kus peaosa mängib Eesti Draamaterari näitleja Ivo Uukkivi, tarbeks ehitatakse Jäneda Pulli talus uus suvine mängukoht. Muusikaline müsteerium “Jõud” esietendub Jäneda Pulli tallis 8. augustil.

R.A.A.A.M.-i 10. hooaja puhul tuleb sinna lavastama Homayun Ghanizadeh.

Tegemist on Iraani viimase aja ühe väljaspaist­vaima lavastajaga, kes on pärjatud Iraani suurima teatrifestivali Fadjr 2005. ja 2007. aasta parima lavastaja tiitliga.
Iidse Pärsia kultuuri esindajana on lavastaja valinud algmaterjaliks Sophoklese antiiktragöödia “Antigone” - Sophok­lese üks meisterlikumaid teoseid. Paljude kriitikute arvates ka kõige ilusama kreeka tragöödia.

Kuhu viib rännak, saab näha 11. augustil Tallinnas Püha Katariina kirikus.

Mängivad Andrus Vaarik (Tallinna Linnateater), Elina Reinold, Raimo Pass (Eesti Draamateater), Ago Anderson (Pärnu Endla), Ragne Pekarev (Vanemuine), Külli Reinumägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles