Algasid uue kodumaise komöödia «Kormoranid ehk nahkpükse ei pesta» võtted

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rockiajaloo pühkmetes tuhnides leidsid Tolk ja Maimik ühe kummalise, tänapäeva rockisõbrale kahjuks väheütleva koosluse, mille nimeks on Kormoranid
Rockiajaloo pühkmetes tuhnides leidsid Tolk ja Maimik ühe kummalise, tänapäeva rockisõbrale kahjuks väheütleva koosluse, mille nimeks on Kormoranid Foto: Tolk ja Maimik

Täna, 15. juulil 2010 hakati üles võtma uut kodumaist komöödiafilmi pealkirjaga «Kormoranid ehk nahkpükse ei pesta».


Projektil on kõik eeldused, et sellest saaks next big thing kiratsevas kodumaises filmitööstuses. Filmi tootja on produktsioonifirma Kuukulgur Film, mille alt on valminud hulk edukaid mängu- ja dokumentaalfilme («Jan Uuspõld läheb Tartusse», «Müümise kunst» jne). Kormoranide stsenaristideks-režissöörideks on Andres Maimik ja Rain Tolk - sama tandem, kes on vastutav eelmise kassahiti «Jan Uuspõld läheb Tartusse» menukuse eest Eesti kinolevis (76000 vaatajat, kõikide aegade vaadatavuselt kolmas kodumaine film).

«Kormoranid ehk nahkpükse ei pesta» on žanrilt must komöödia ja räägib vanadest rokipeerudest, kes keelduvad kiiktoolides nurgas tiksumast, vaid tahavad iga hinna eest uuesti läbi lüüa. Kuid ükskõik mida nad ette ei võtaks, läheb asi järjest hullemaks!

Filmis osaleb Eesti näitlejate raskekahurvägi: peaosi kehastavad Guido Kangur, Roman Baskin, Ene Järvis, Jüri Vlassov, Harri Kõrvits ja Enn Klooren - nimed, mis lähemat tutvustamist ei vaja. Kõrvalrollides näeme kõikvõimalikke avaliku elu tegelasi Tanel Padarist Anu Saagimini ja nii mõnedki neist astuvad üles vägagi tavatutes rollides. Filmis kõlab tohutu kogus uuemat ja vanemat kodumaist muusikat.

«Kormoranid» on tempokas ja humoorikas, aga ka lohutust pakkuv komöödia inimestest, kes olusid ja aegu trotsides ning ennast ületades saavutavad ihaldatud sihi – just selline lugu, mida vaatajad vajavad praegusel raskel ajal. Film esilinastub märtsis 2011.

Ja lõpetuseks publikuküsimus: kust on pärit kuulus lause «It goes up to eleven»?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles