Intervjuu! HU? aegade parima albumi esikümnest: tulemus tõi õhetuse palgeile

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HU? albumi BERMUDA esitlus kohvikus Sinilind. Leslie Laasner ja Hannaliisa Uusma
HU? albumi BERMUDA esitlus kohvikus Sinilind. Leslie Laasner ja Hannaliisa Uusma Foto: Jelena Rudi

HU? ehk Hannaliisa Uusma on nii Ekspressi kriitikute kui ka tuhande Raadio 2 kuulaja silmis esikümnesse kuuluv staar. Oma 2008. aastal avaldatud albumiga «Film» teeb neiu silmad ette mitmele Vaiko Epliku albumile, Lennale, Chalice'le, Ultima Thulele ja paljudele teistele tuntud Eesti muusikutele. Küsisime lauljatarilt, kuidas ta võttis vastu võidu-uudise ja millised on tulevikuplaanid muusikas. Loe intervjuud!

Maandusid kriitikute silmis 4. kohal. Kas see on suur võit või oleksid oodanud kõrgemat kohta? Millised olid ootused seoses publikuhääletusega?

Ma tegelikult polnud suvel pikemalt maakodus olles üldse kursis, et Ekspress sellist edetabelit koostab -- mingil hetkel tuli paar sms-i õnnesoovidega, siis hakkasin jälgi ajama. Ausalt, tulemus oli väga üllatav ja tõi õhetuse palgeile küll, kui kuulsin, milliste Eesti popmusa teemantite vahele HU? «Film» pistetud on. Eks album oli omas hetkes ehk tõesti sisuliselt kui vormiliselt märgiline ja peegeldav, kuid kas seetõttu ka mõjukam kui järgmised 20 albumit, mis «Filmile»edetabelis järgnesid, pole ma sugugi kindel. Aga jah, lahe, aitäh!

Kuidas muusikategemine suvel läheb? Kas on midagi uut oodata? Palju kontserte annate suvel? Millised on tulevikuplaanid?

Kontserte anname hetkel üsna vähe -- kõikvõimalikud muud tegemised pressivad peale. Samas aeg-ajalt on meid siiski näha. Eks näis, mis tulevik toob, võib-olla isegi uue albumi... kunagi! :)

Taevalik 7. koht Eesti rahva silmis ja 4. kriitikute jaoks! Elu24 õnnitleb!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles