Põhja-Korea nuudlid annavad pikaks ajaks täiskõhutunde

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea teadlased lõid uuelaadsed nuudlid, mis tekitavad täiskõhutunde kauemaks
Põhja-Korea teadlased lõid uuelaadsed nuudlid, mis tekitavad täiskõhutunde kauemaks Foto: AP / Scanpix

Põhja-Korea teadlased lõid enda sõnul erilised nuudlid, mille söömine annab väga pikaks ajaks täiskõhutunde.

Nuudlite valmistamisel kasutati maisi ja sojaube, kirjutab BBC.

 

Teadlased jätkasid, et uutes nuudlites on kaks korda rohkem proteiine ja viis korda rohkem rasva kui tavalistes nuudlites.

 

«Tavalised, nisust või maisist valmistatud nuudlid ei täida kõhtu kuigi kauaks. Kui aga nuudlites on sojauba, siis annab see pikemaks ajaks täiskõhutunde,» nentisid teadlased.

 

Põhja-Korea toiduainespetsialistide sõnul on nende nuudlite masstootmisega juba algust tehtud ning lähiajal peaks need müügile jõudma.

Põhja-Korea on juba pikka aega võidelnud näljaga ning sõltub rahvusvahelisest toiduabist. Alles möödunud kuul teatas ÜRO, et põhjakorealaste toidulaud võib veelgi kesisemaks jääda ja näljahäda suureneda.

Kuid selle kommunistliku riigi juhid ei ole seni lubanud välisekspertidel hinnata, kui suur näljaprobleem tegelikult on ega ei ole ka suurt osa toiduabist vastu võtnud.

Väidetavalt toituvad paljud põhjakorealased loodusandidest ja käivad jahil.

ÜRO andmetel suri 1990. aastatel Põhja-Koreas looduskatastroofide ja valitsuse poliitika tõttu nälga umbes miljon inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles