Ihukaitsjad paljastavad uues raamatus USA esiperekonna eraeludetaile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama ihukaitsjad
Barack Obama ihukaitsjad Foto: SCANPIX

USA presidentide elu kaitsnud ja kaitsvad agendid ei räägi just palju, kuid seda enam nad kuulavad.

Agendid paljastasid ühte-teist USA presidentide kohta ajakirjanik Ronald Kesslerile, kes kirjutas raamatu «The First Family Detail», mis räägib presidentide varjatud eraelust, kirjutab Daily Mail.

Ramatu kohaselt nõuab USA esileedi Michelle Obama oma abikaasalt, USA presidendilt Barack Obamalt, et ta « ründaks vabariiklasi agressiivsemalt ning rassilistes erimeelsustes oleks tumedanahaliste poolel».

Kessleri raamatu kohaselt allub president Obama oma naise nõudmistele.

Kui Floridas Sanfordis 26. veebruaril 2012. aastal naabrivalvet teinud valgenahaline George Zimmerman mustanahalise  relvata teismelise Trayvon Martini maha lasi, ütles Barack Obama, et 35 aastat tagasi oleks see võinud olla tema.

Obama võttis sõna ka siis, kui Massachusettsi Cambridge`i politsei arreteeris tumedanahalise Harvardi ülikooli professori, kes politseireidi vastu protesteeris. Obama sõnul oli see tobe ja mittevajalik arreteerimine.

Agnentide sõnul ulatuvad Michelle Obama poolsed mõjutamised tagasi aega, mil Barack Obama presidendiks kandideeris.

Agentide teatel ei ole Michelle Obama ihukaitsjate suhtes õel, nagu seda oli endine esileedi Hillary Clinton. Michelle Obamat, kelle koodnimi agentide jaoks on Renaissance, kaitseb 20 ihukaitsjat. Nende sõnul soovib esileedi, et agendid kutsuksid teda eesnimepidi nagu sõpra.

«Michelle on sõbralik. Sama on ka esileedi ema Marian Robinson, kes on Valges Majas aitamas esipaari lastega tegeleda,» teatasid agendid raamatu autorile.

Michelle Obama on andnud isadepäeval neile agentidele, kel on lapsed, isegi isadepäeva õnnitluskaarte.

Obamad kutsusid kaks korda agendid oma Chicago koju õhtusöögile kui Barack Obama kandideeris USA presidendiks.

Raamatus seisab, et kui president Bill Clinton jäi pidevalt üritustele hiljaks, siis Barack Obama on alati kohal minutilise täpsusega. Seda põhjusel, et esileedi nõuab mehelt, et ta arvestaks ka ihukaitsjate tööga.

USA presidendi ihukaitsjatel oli tagasilöök 2012. aastal kui president Obama oli Colombias Cartagenas. Agendid korraldasid kohalike prostituutidega hotellis peo ja olid joobes.

Teine juhtum leidis aset 2013. aasta aprillis, kui Valges Majas toimus välisajakirjanike auks õhtusöök. Siis pääses Hollywoodi staar Bradley Cooper oma autoga ilma igasuguste takistusteta Valge Maja juurde.

Agendid olid juhtunust šokeeritud, sest Cooperi asemel oleks võinud olla terrorist, kelle autos oleks näiteks lõhkeainet.

«See on näide ihukaitsjate nõrgast kohast. Juhtum leidis aset vaid kaks nädalat pärast Bostoni maratoni pommiplahvatusi,» seisab raamatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles