Aegna ootab esimesele merelaulude festivalile

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru Jõelaevanduse Punt.
Audru Jõelaevanduse Punt. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Sel nädalavahetusel toimub Aegna saarel asuva Captain Morgani sadamakõrtsi territooriumil "Aegna I merelaulude festival 2010".

Korraldajad loodavad Aegna merelaulude festivaliga taaskäivitada kultuurielu Tallinna linna ainsal saarel Aegnal. Kui Aegna võttis oma hiilgeaegadel 1980. aastatel suviti vastu kuni 60 000 puhkajat,  on saar nüüd hakanud unustusehõlmast taas ärkama.

Aegna merelaulude festival plaanitakse muuta iga-aastaseks traditsiooniks, mis oleks Tallinna merepäevade osa.

Esimesel merelaulude festivalil astub üles rida oma ala parimaid kollektiive. Reedel kuuleb ja näeb Aegnal rahvatantsuansamblit Leigarid, ansamblit Kihnu Poisid, Mehis Nurmetalu ja Audru Jõelaevanduse Punti.

Laupäeval rõõmustavad rahvast merelauludega ansamblid Vennakese, Indigolapsed ja Vanaviisi. Kuuleb rahvamuusikut, saab teha loodusmatku ja on avatud kandlemängu töötuba.

Festivali lõpetavad pühapäeval rahvamuusik Ain Lindvest ja ansambel Kukerpillid.

Aegnale pääseb Tallinnast nii parvlaevaga Juku kui festivali kaatriga. Parvlaev Juku väljub Kalasadama kai äärest kl 10, 13 ja 17.30 iga päev, välja arvatud teisipäeval. Tagasi Tallinna sõidab Juku kl 11.30, 14.30 ja 19.

Kaater sõidab Aegnale Viimsi vallast Rohuneeme väikepaadisadamast. Kaater väljub reedel kl 16 ja 19, laupäeval ja pühapäeval kl 12. Tagasi mandrile saab reedel ja laupäeval kl 23.30 ja pühapäeval kl 21.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles