Täna algab skandaalne Augustibluus!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Haapsalu linnale.
www.taevapiltnik.ee
Vaade Haapsalu linnale. www.taevapiltnik.ee Foto: Andres Tarto

Steven Seagal ei esine, Putin ka mitte. Võimalik on näha hoopis arvukalt mainekaid bluusiartiste tervelt neljalt mandrilt ja seda imearmsas suvises Haapsalus.

Haapsalus toimuv festival Augustibluus, mis kannab järjekorranumbrit 21, saab avapaugu täna kell 15:00, mil kahel välilaval alustavad esinemist kodumaised ansamblid Steam Engine ja Umblue. Haapsalu Piiskopilinnuse pealaval algab kontsertõhtu kell 18:00 ning väravad avatakse tund varem. Kokku toimub festivali raames 29 kontserti, esinejaid saabub Haapsallu kümnest riigist – kaugeimad külalised tulevad Jaapanist, Brasiiliast ning bluusi sünnimaalt USAst. Augustibluus kestab pühapäeva varajaste hommikutundideni.

Festivali korraldaja Indrek Ditmanni sõnul on ettevalmistused sujunud plaanipäraselt: “Lavad ja tehnika on juba eilsest püsti, väliskülalised saabuvad ja linn on festivalikülaliste vastuvõtuks valmis. Ilmataadiga saime ka kokkuleppele,” lisas ta.
 
Festivali esimese õhtu peaesinejaks on legendaarne bluuskitarrist Coco Montoya USAst ja teise õhtu pealava programmi lõpetab Euroopa üks tunnustatuimaid bluuskollektiive Awek Prantsusmaalt. Festivali programmijuhi Raul Ukareda sõnul kostub Augustibluus neil päevil igasse Haapsalu nurka: “Kokku on festivalil 9 lava, mille hulgas mitmeid väiksemaid välilavasid, kuhu piletit soetama ei peagi. Kodumaistest bändidest on pealaval Tanel Padar Blues Band, kus külalissolistina teeb kaasa Hedvig Hanson ning Augustibluusi eriprojekt Trikster, mille solistide hulgas on näitlejad Ott Sepp ja Juss Haasmaa, Aapo Ilves ja Rosanna Lints”. Viimastel päevadel on festivali kavva lisandunud ka mõned külalisesinejad, näiteks orkestrimõõtu kollektiiv Tomahawck Brothers toob solistina lavale ansamblist Kosmikud tuntud Hainzi.
 
Täpsema ülevaate festivalist ning esinejatest leiab festivali kodulehelt. Festivali passid, mis tagavad sissepääsu kõikidele festivali kontsertidele, on müügil Piletilevis. Üksikute kontsertide pileteid on võimalik osta ka kohapeal.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles