Õllesummeri kuninganna: lükkame latti kõrgemale

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marje Hansar hoiab pea kohal kingitust Ville Valole.
Marje Hansar hoiab pea kohal kingitust Ville Valole. Foto: Jelena Rudi

Elu24 antud intervjuus räägib Marje Hansar, kuidas Õllesummeri korraldajad eelmisel-üleeelmisel aastal avastasid, et nad mängivad juba päris suurte poiste liigas.

Õllesummer on ilmselt Eesti suurim popkultuuri festival. Miks tutvustab tuntud kaubamärk end tänavu vaheldumisi nii Õllesummeri kui Summer 2010-na?
Õllesummer on rahvasuus ammu paralleelselt ka Summer. Võtsime selle inimeste seas levinud nime oma kaubamärki sisse.
 
Milline on Teie lemmikartist tänavusel festivalil?  
Kindlat eelistust on väga keeruline välja öelda, sest kõik artistid on ju meie valitud. Samas on Õllesummeri programmi taga suur meeskond ja ainult ühe inimese maitse ei maksa siin midagi. Kui rääkida rahvusvahelistest artistidest, siis ootan võrdselt nii homset Calvin Harrise kontserti kui ka HIM-i neljapäeval ja Scissor Sistersit reedel. Eesti esinejatest on kõige põnevam kindlasti laupäeva õhtu, mil festivali lõpetab Terminaator kontserdiga «Tuli ja jää». Selle kontserdi ettevalmistusse on läinud väga palju ka meie tiimi energiat ja show tõotab tulla väga efektne. Et samal päeval on meil ka sõbrapäev ning kaks piletit saab osta ühe hinnaga, huvitab mind väga, kas õnnestub möödunud aastane Moby kontserdi õhtu publikurekord ületada. Korraliku punkti paneme festivalile aga kindlasti.
 
Millist muusikat te ise eelistate kuulata? Millise artisti Õllesummerile toomisest olete unistanud?
Väga paljud muusikud, kes mulle väga meeldivad on kahjuks juba ka teises ilmas või siis ei tegutse need bändid enam. Velvet Undergroundi või Jim Morrissoni kahjuks enam esinema ei saa. Üldiselt aga, kui mõned aastad tagasi tõime ära Franz Ferdinandi, siis mõistsime, et 70-80-tuhandelise igal aastal toimuva festivali potentsiaal on märksa suurem kui isegi ette kujutanud olime. Ja kui möödunud aastal saime nõusoleku Mobylt, siis mõistsime, et oleme veidi teises liigas kui enne. Nüüd peab mitte unistama, vaid edasi tegutsema, latti veel kõrgemale nihutame. Oleme seda sel aastal teinud ja teeme järgmisel ka.
 
Õllesummeril võib mekkida 70 erinevat õllesorti. Milline õlu teile endale meeldib, miks?
Ma pean väga lugu Eesti õlletootjatest. Keegi ei saa eitada, et nii suuremad, nagu A. le Coq ja Saku, kui ka väiksemad õlletehased on kõvasti pingutanud, et nende toodangu kvaliteet ja maitseomadused oleksid maailmatasemel.
 
Kas olete kunagi pohmelust põdenud? Paljud festivalikülastajad ilmselt saavad seda nädala teisel poolel tunda. Soovitage head pohmeluseravi!
Ma loodan, et kõik on siiski mõistlikud. Liiga purjus peaga pole ju hea ei endal ega teistel. Vanasõna, jah ütleb, et hommik on õhtust targem, aga täiskasvanud inimesel ei keela keegi olla tark juba õhtul.
 
Teie elegantsed kostüümid tõmbavad tihti seltskonnas kiivaid pilke. Kes on Teie lemmikmoekunstnik? Ja kuidas end vormis hoiate, kas ja mis trenni teete?
Oh, ma loodan, et mitte kiivaid, sest kadedus pole konstruktiivne tunne. Pole saladus, et hindan väga Tiina Talumehe moeloomingut ning mitte ainult kaugelt ja aukartusega, vaid ostan tema riideid ja kannan ka.
Õllesummeri korraldamine põletab rohkem kaloreid, kui aeroobika!

Mainisite nädalakirjale «Naised», et vaatasite uue Videviku-filmi juba enne Eestis linastumist interneti kaudu ära. Ega see äkki piraatlus pole? Kuidas Te üldse muusika- ja filmipiraatlusesse suhtute?
Aga ma ei suutnud ju oodata! Ma pärast läksin ja vaatasin kinos ka, kusjuures mitu korda. Ja pärast ostan ka DVD!
 
Lugesin just ühest Eesti ajalehest [Postimees, täispikk variant Elu24s- Toim] ühe meie peaesineja HIM-i solisti Ville Valo intervjuud, kus ta sõneleb muusikapiraatidega. Selles küsimuses olen temaga ühel meelel. Ka mina lähen ja ostan ikka mulle meeldiva bändi plaadi. Ning mitte nostalgiast, et hirmsasti meeldib seda plastmassist karpi ja voldikut omada, vaid põhimõtte pärast – et toetada muusikuid, kes seda head muusikat teevad.
 
Pühapäeval saab Õllesummer läbi ja küllap võite endale natuke puhkust lubada. Millised on puhkuseplaanid, kus on kõige parem suvel puhata?
Kui te arvate, et esmaspäeval saame jalad seinale visata, siis päris nii lihtne see ei ole. Juba 3. augustil ehk kaks nädalat pärast Õllesummeri lõppu korraldame lauluväljakul täiesti fenomenaalse artisti Mika kontserti. Tegemist on ilmselt selle suve tuntuima välisartisti esinemisega Eestis. Seega minu jaoks läheb kõik täpselt samas tempos edasi.
 
Ei mingit puhkust, puhkame mõnes järgmises elus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles