Mis asi on coregasm?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised saavad mitut liiki orgasme
Naised saavad mitut liiki orgasme Foto: SCANPIX

Väljaanne Women`s Health kirjutab, et naisel on võimalik saada nelja sorti orgasme: kliitoriorgasmi, vagiinaorgasmi, segaorgasmi ja mitmekordset orgsami, kuid ka orgasmi, mille nimetus on coregasm.

Kliitoriorgasm tekib kõige kiiremini, kuna kliitoris on umbes 8000 närvikeskust, mis sellele kaasa aitavad. Kliitorit juba kergelt puudutades võib orgasmi saada.

Sport võib tekitada samuti orgasmi – coregasmi. Osa naisi on saanud orgasmi teatud lihasliigutusi tehes. Just kõhulihaste liigutamine võib coregasmi esile kutsuda. Sporti tehes tekib naiste organismis rohkem dopamiini ja endorfiini. Hormoonid koos kõhulihaste ja puusalihastega võivad orgasmi tekitada. Naistel, kellel tekib coregasm kergelt, on varsemast tugevad kõhu- ja puusalihased.

Siiani ei ole seksieksperdid ühel meelel, kas naistel on G-punkt või mitte. Umbes 30 protsenti naistest saab eelkõige vagiinaorgasmi ja seda nende sõnul just G-punkti mõjutamise tõttu. Mida kauem suguühe kestab, seda kergem on naisel vagiinaorgasm saada.

Seksuoloogide arvates annab kõige tugevama orgasmi kliitori ja vagiina samaajaline stimuleerimine. Täieliku orgasmi saamiseks tuleks mõlema organiga viia erutus tippu.

Mitmekordne orgasm tähendab seda, et tekib mitu orgasmi järjest. Osadel naistel on mitme orgasmi järjest saamine lihtne, enamikul aga mitte.

Naistel on võimalik saada ka rinnanibude orgasm, kuna rindade puudutamisel hakkab kehas aina rohkem tekkima hormooni oksütotsiin. See hormoon kiirendab verevoolu suguelunditesse ning tekitab orgasmi.

Orgasm kestab keskmiselt 20 sekundit. Aju osa, mis kannab nimetust paraventrikulaarne tuum, suunab orgasmi ajal alakeha lihastesse oksütotsiini, mis tekitavad iga 0,08 sekundi tagant rütmilisi lihaste kokkutõmbeid.

Orgasmid võivad vanemas eas olla võimsamad. Meditsiiniväljaanne The American Journal of Medicine andmetel on oma seksieluga kõige enam rahul 80 – 99-aastased. Selles vanuses ei kardeta enam näidata, mida nauditakse. Seksieluga rahulolevad elavad ka keskmisest kauem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles