Suveaaria festivalil kuuleb Straussi laule

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Kallastu
Kai Kallastu
Andrus Kallastu Kai Kallastu Foto: Pärnu Ooper

Laupäeval, 2. augustil 2014 kell 20 esinevad Pärnu Eliisabeti kirikus Kai Kallastu (sopran) ja Andrus Kallastu (klaver). Kontserdi kavas on Richard Straussi Neli laulu op. 27, Kuus laulu op. 68 ja Neli viimast laulu.

Sopran Kai Kallastu on õppinud laulmist Metropolia Ülikoolis Soomes ning osalenud paljudel meistrikursustel. Tema õpetajateks on olnud Malle Raid, Matti Pelo, Johanna Bister ja Irina Gavrilovici. Ta on esinenud ooperilaulja, muusikateatriartisti, kammermuusiku ja mitmete orkestrite solistina. Tema repertuaar hõlmab teoseid renessansist nüüdismuusikani ning ta on olnud mitmete heliloojate eksperimentaalsete vokaalteoste esmaesitaja.

Helilooja ja dirigent Andrus Kallastu on teinud koostööd paljude suurepäraste muusikutega Eestis, Soomes, Saksamaal, Šveitsis, Prantsusmaal ja mujal Euroopas ning tegutsenud erinevate muusikafestivalide ja kollektiivide kunstiline juhina Eestis ja Soomes. Muusikalise kogemuse, stiilitaju ja teadmiste poolest on Andrus Kallastu silmapaistvalt mitmekülgne: interpreedina on ta esitanud teoseid gregoriaanikast ultramoodsate interdistsiplinaarsete kompositsioonideni ning olnud hinnatud barokk- ja klassikalise muusika interpreet. Tema meelisheliloojate hulka kuuluvad nii Machaut, Bach, Mozart ja Richard Strauss kui ka Stravinski, Boulez, Xenakis ja Ferneyhough. Nii dirigendi kui ka heliloojana tunneb Kallastu suurt huvi inimhääle ja muusikateatri vastu ning klaverimängijana on ta nõutud ansamblipartner nii lauljatele kui ka instrumentalistidele.

Pääse 10 eurot eelmüügis Piletilevis ja pool tundi enne kontserdi algust kohapeal.

SUVEAARIA. KUNSTIDE SÜNTEES 10.7.-10.8.2014 Pärnu Eliisabeti kirik (Nikolai 22) SUVEAARIA on suvepealinna muusikateatrifestival. Kontserdid toimuvad kolmapäeviti ja laupäeviti kaunis Pärnu Eliisabeti kirikus. Kaheksandat korda toimuv SUVEAARIA keskendub lauljatele ja vokaalkunstile laiemalt. Festivali eesmärk on tuua kodumaale esinema välismaal elavaid ja tegutsevaid eesti lauljaid ning viia neid kokku Eestis tegutsevate interpreetide ja teiste valdkondade loovisikutega. SUVEAARIA on kõigile neile, kes otsivad sumedal suveõhtul eredaid ja inspireerivaid kunstilisi naudinguid ning sügavaid muusikaelamusi. Festivali kunstiline juht on helilooja ja dirigent Andrus Kallastu.

Lisainfo SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles