Surju näitering mängib Raudsepa tükke

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: SCANPIX

Surju pargis etendub laupäeval komöödiameister Hugo Raudsepa kirjutatud tükk “Vaheliku vapustused”, mille kohaliku näiteringi liikmed toovad publiku ette kella kuuest õhtul.

Surju rahvamaja juhataja ja näiteringi juhendaja Aime Vill rääkis, et Raudsepp on hiljuti 20. tegevusaastat tähistanud näiteringi üks viimase aja meelisautoreid.

“Tal on mõnus tekst, rahvapärane, arusaadav, sobib harrastusteatri repertuaari,” mainis Vill, kelle sõnul mängis trupp mullu Raudsepa “Roosasid prille” ja aasta varem “Mikumärdit”.

“Vaheliku vapustustes” on kaheksa tegelast. Et näiteringi kõik kümme liiget saaksid laval olla, tegi näiteringi juht tükki veidi ringi ja naljakamaks, pannes teises vaatuses mehed naiste ja naised meeste rolle täitma ning lisades kaks tegelaskuju.

Surju vallakeskuses Surju külas hakkas näitering rahvamaja juures tegutsema 40 aastat tagasi, kuid järjepidevalt on teatritegemine kestnud pool sellest ajast. Trupi viis liiget on näitlemisega tegelnud 20 aastat jutti, külateatriga on laval kooliõpetajad, riigiametnikud, metsa ja põlluga tegelejad, pensionärid.

“Töö kõrvalt käimine on suur koormus, aga sügisel alustame oma 21. hooaega,” ütles Vill.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles