Varsti: Birgitta Festivali juubel!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BIRGITTA FESTIVAL 2014
BIRGITTA FESTIVAL 2014 Foto: Kultuurikava.ee

8.-17. augustini toimub Pirita kloostris juba kümnendat korda Birgitta Festival – nagu traditsiooniks saanud, toob festival seegi kord külastajateni maailma muusikateatri erinevaid žanre.

Seekord saab nautida esinejaid USA-st, Šveitsist, Venemaalt, Lätist, Lichtensteinist, Prantsusmaalt, muidugi esinevad ka meie oma muusikud. Birgitta Festival tähistab tänavu kaht juubelit – Birgitta 10 ja kunstiline juht Eri Klas 75.

Birgitta Festivalil on Eesti muusikaelus riskantne ja auväärne koht uudisteoste ning Eesti esiettekannete maaletoojana. Tänavuse festivali avab Leonard Bernsteini missa, kus peaosades astuvad lavale Douglas Webster USA-st ja Koit Toome, kaastegevad ooperi, džässi- ja rocklauljad, ERSO ja rockbänd. Esimest korda on Birgitta Festivali laval Peterburi ballett harva esitatava ja tugevat meestetruppi nõudva Hatšaturjani „Spartacusega“. Mozarti koomiline ooper „Röövimine Serailist“ tuleb aga Euroopa südamest – Šveitsi ooperi koostöö Liechtensteini  lavastaja, Tallinna Kammerorkestri ja dirigent Risto Joostiga. Kavas on veel ka Verdi „Maskiball“.

16. ja 17. augustil on kavas Eri Klasi Ooperigala. Tegemist on meeleoluka ooperimuusika õhtuga, kus armastatud aariad ja ansamblid vahelduvad videolõikudega maestro elust ning katkenditega Birgitta festivali lavastustest läbi aastate. Kõlab Bizet´, Mozarti, Tšaikovski, Verdi, Puccini, Gershwini jt. muusika.

Kõik etendused algavad kell 19.

Birgitta Festival 2014 programmi leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles