Beach Club muutub nädalavahetusel peoparadiisiks

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beach Clubis toimub nädalavahetusel kaks suurejoonelist pidu.
Beach Clubis toimub nädalavahetusel kaks suurejoonelist pidu. Foto: Allar Tiisler

Sel nädalavahetusel töötab täistuuridel kuursaali kõrval asuv Beach Club, kui reedel on oodatud pidutsema kõik drum&bass muusika austajad ja päev hiljem toimub samas klubikultuuri suurpidu “Epic: Summer Rave”.

Ürituse korraldaja Indrek Voksepa teatel saabub reedel esimest korda Eestisse Manchesteri üritustesari “Soul:ution”, mis on maailmakuulsast Londoni ööklubist Fabric läbi käinud drum&bass muusika sari.

Klubi saab moodsa valguslahenduse

“Et Beach Clubis regulaarseid üritusi ei toimu, ehitame sinna ise üheks nädalavahetuseks täisfunktsionaalse ööklubi,” lubas Voksep. “Märksõnadena tooksin välja eriti kvaliteetse helilahenduse, mis peaks tagama selle, et ükski külastaja vilisevate kõrvadega koju minema ei pea, ning võimsa valgus- ja laser-show'.”

Sari “Soul:ution” toob Pärnusse üritustesarja algataja Marcus Intalexi, dBridge ja MC DRS.
Marcus Intalex on plaadimängijate taga veetnud viimased 20 aastat. Vajadus oma lemmikmuusikat teistega jagada tekkis siis, kui Intalex Manchesteri suurimas plaadipoes tööle asus. “Mitte kellelgi teisel ei olnud nii head ligipääsu kõige uuemale muusikale ja nõnda mu karjäär alguse saigi,” meenutas Marcus Intalex.

1990. aastate lõpus oli Marcus Intalex üks soulful drum&bass muusika suurimaid mõjutajaid. Muusikaliselt on tema esinemised mitmekülgsed, sisaldades üldreeglina tantsupõrandat liigutavat meloodilist ja pehmet drum&bass'i. Samuti on ta tuntud techno-DJ, kusjuures detroit-techno mõjutused on selgelt äratuntavad tema drum& bass loomingus.

Ürituse teine peaesineja dBridge, kodanikunimega Darren White, on üks drum&bass skene tituleeritumaid produtsente. Tema futuristlik, dubstep'ist mõjutatud, kuid samal ajal atmosfääriline ja meloodiline looming on talle viimaste aastate jooksul hulgaliselt uusi austajaid toonud.
Ürituse konferansjee on MC DRS. Tegu on mehega, kelle hea lauluoskus ja kiired riimid on viinud ta inglise MCde hierarhia tippu. DRS on kuulsa Inglise hiphopiprojekti "Broke'n'English" eestvedaja.

Peasaali kõrval on üritusel B-saal, kus mahedas valguses kõlavad kogu öö sumedad house’ihelid, mida peale kodumaiste DJde esitab Dubai deep-house'i guru Vas Floyd.

Reivil tipp-plaadikeerutajad

Laupäeval on Beach Clubi oodatud kõik klubikultuuri austajad, sest kohal on “Epic: Summer Rave”.

Ürituse korraldaja Oliver Vilba teatel tuuakse laupäeval kuulajani trance'i-, hiphopi-, progressive house'i ja dubstep'ihelid väga kõrge kvaliteediga helisüsteemist ja muljetavaldava valgus-show' saatel.

Peo peaesineja on Armin van Buureni plaadifirma Armada Records artist Sergei Shkuroff Soomest, keda soojendab Eesti oma DNS Project.

“Shkuroff oskab rahva üles kütta,” teadis Vilba. “Shkuroffi stiil on mikstuur eri žanritest - tema settides võib kuulda elemente tech house'ist hard trance'ini, kuid tantsulisus on alati esindatud.”

Tegu on mehega, kes on mänginud plaate sellistel suurpidudel ja -klubides nagu Amnesia Ibiza, Ministry of Sound, Cream, Godskitchen ja Gatecrasher.

Teine Armada Recordsi artist DNS Project alias Rene Pais on Vilba teatel Eesti trance-muusika uue ajastu staar. Tema produtseeritud muusika on leidnud tee maailma klubimuusika tipptegijate plaadikohvrisse, saanud positiivseid arvustusi ajakirjas DJ Mag ja jõudnud Eesti kuulajate südamesse.

Avatud on hiphopi-dubstep'i saal, et pakkuda pidulistele mitmekülgsemat muusikalist elamust.

Seal teeb teiste seas live-esinemise Eesti legendaarne hiphopirühmitus Noizmakaz ja dubstep biiti laseb R2 saatest “Kajatuba” tuntud DJ Joosep Reimets. Samuti on seal kohal DJ Martin Vilba ja Epic’u resident DJd.

“Arvestades esinejate komplekteeritust, peo kõrget tehnilist taset ja Pärnu suvist atmosfääri, on tulemas üritus, mille positiivne võnge jääb pidulistele veel kauaks meelde,” lubas Vilba.

Beach Club avab mõlemal päeval uksed kell 23.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles