Jazzklubis kõlab meeleolukas kava

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelli Uustani.
Kelli Uustani. Foto: Toomas Huik

Sel reedel, 16. juulil toob Endla Jazzklubis Kelli Uustani koos Aivar Vassiljev Acoustic Bandiga kuulajani emotsionaalse kava läbi eri rütmide bluusist bossanovani ja jazz'ist dixieland'ini.

Jazzklubi eestvedaja Ülle Jantsoni teatel on Kelli Uustani lõpetanud Tallinna 21. keskkooli Lydia Rahula muusikaklassi, õppinud Otsa koolis, muusikaakadeemias ja Londoni kuninglikus muusikaakadeemias muusikateatri erialal.

Otsa koolist alates on ta kirjutanud ise muusikat ja tekste.

Laulutekste on Uustani kirjutanud mitmele nimekale eesti artistile. Ta on tõlkinud inglise keelde Ardo Ran Varrese ja Toomas Suumani muusikali “Arabella ja Taaniel”. Viimase aja üks mahukamaid tõlketöid oli nuku- ja noorsooteatris etenduva “High School Musicali” eestikeelsete laulutekstide kirjutamine, samuti muusikalile “Sugar” ja kahasse Mart Sanderiga muusikalile “Chess” tekstide loomine.

Mart Sanderi ja Bel Etage'i orkestriga on Uustanil tihe koostöö. Koos on avaldatud kolm plaati.

Uustani on laulnud paljudes muusikalides ja draamaetendustes Eestis ja Inglismaal.

Tänu muusikateatri taustale on Kelli kui laulja ampluaa klassikast rokini, lähedasemaks peab ta aga ikka easy jazz'i, seda ka omaloomingus.

Aivar Vassiljev Acoustic Band sündis 2006. aasta augustis. Sütitajaks olid festival “Ladys in Jazz” ja Kelli Uustani, kellel oli oma laulude esitamiseks head koosseisu vaja.

Bändi juht ja hing on trummar Aivar Vassiljev, kes on arranžeerinud enamiku bändi lugudest. Endla Jazzklubis astuvad peale Vassiljevi ja Uustani üles saksofonist Keio Vutt, kitarrist Kusti Lemba ja kontrabassimängija Ara Yaralyan.

Reedesel kontserdil “Minu aeg” kõlavad enamasti Kelli Uustani lood, sekka äratundmisrõõmu teistelt tuntud heliloojatelt. Meeleolukas ja emotsionaalne kava sõuab mõnusalt läbi eri rütmide bluusist bossanovani ja jazz'ist dixieland'ini.

Jazzklubi algab Endla Teatrikohvikus reedel kell 21.30 ja on kuulajatele tasuta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles