Rock Cafes toimub Eesti esimene ska ja reggae muusika festival

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ska Faktor esitles konsterdiga oma plaati Lollide Paraad.
Ska Faktor esitles konsterdiga oma plaati Lollide Paraad. Foto: Karli Saul

Soe suvi toob Rock Cafesse kokku Eesti ska- ja reggaebändide paremiku.

29. juulil toimub klubis Eesti esimene ska/reggae muusika festival. Kohalikest tegijatest on laval Soterios, Ska Faktor, Ilja & The MostBand ja HRR!. Festivali peaesineja ja erikülaline on Spitfire, vana hea ska punk Venemaalt.

Päikselisel Jamaical kuldsetel kuuekümnendatel sündinud ning läbi viie aastakümne kestnud ja arenenud ska- ja reggae muusika pole Eesti bändimeestele võõras. Just soovist skad mängida sündis nelja aasta eest Ska Faktor, tänaseks kaks kauamängivat üllitanud pasunatega punt. Pungimalt pinnalt on pärit Soterios, Eesti ska-bändidest see kõige aktiivsem ja hinnatuim. Seda nii meil kui ka mujal maailmanurkades, kus ansambel lavalaudu tallamas käinud. Hüppava ska kõrvale pakuvad lainetavat reggae't kaks kodumaist bändi: Ilja ja The MostBand ning HRR. Kui esimene esitab reggae't tõetruult, siis teine kipub piire laiendama näiteks performance-kunsti kaasamisega esinemistesse.

Peo peaesineja Spitfire on aga Venemaa vast kuulsaim ska-bänd. 1993. aastal St. Peterburis kokku tulnud kollektiiv on tänaseks üllitanud kolm stuudioplaati, hulga kontsertalbumeid ning on esindatud kümnetel rahvusvahelistel ska-muusika kogumisel. Spitfire'i esinemisi iseloomustatakse kui plahvatuslikke tantsupidusid.

Uksed esimesele ska ja reggae muusika festivalile avanevad kell 19.00. Piletid hinnaga alates 75 krooni on müügil uksel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles