Vanakraamiturg saab järje

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai lõpul leidis Viljandi vanalinnas aset täika, mille edu kannustas korraldajaid organiseerima seda uuesti. Järgmine vanakraamiturg on juba sel pühapäeval.
Mai lõpul leidis Viljandi vanalinnas aset täika, mille edu kannustas korraldajaid organiseerima seda uuesti. Järgmine vanakraamiturg on juba sel pühapäeval. Foto: Tea Raidsalu

Pühapäeval, 18. juulil kella 10—16 on Viljandis Raekoja pargis ja Kindral Laidoneri platsil avatud teine Viljandi vanakraamiturg.

Eelmine täika leidis aset 30. mail. Korraldajate Andra Küti ja Kiti Põllu andmetel oli siis oma kaupa pakkumas ligi 70 inimest.

«Loodame, et kõigile leidus midagi meelepärast ning igale asjale tahtja ja uus omanik,» lausus Kütt. «Ühtlasi soovime tänada kõiki müüjaid, osalejad ja huvilisi, kes turu korraldamisele kaasa aitasid.»

Linnarahva huvist ja soovist johtuvalt kutsuvad aktiivsed naised selle suve jooksul kõiki müüjaid veel kaks korda kokku: juuli ja augusti keskpaigas. Andra Küti sõnutsi saab täikapäevaks vanakraamituru traditsioonist ja heast tavast lähtuvalt pühapäev. Müüma oodatakse kõiki ja müüa võib kõike, mis on tarbetult seisma jäänud.

«Korraldajana loodan, et vanakraamiturg saaks suvel linlaste, uudistajate, kuid ka Viljandi külaliste seas oodatud sündmuseks ja traditsiooniks linnale,» lausus Kütt.

Andra Kütt ja Kiti Põld tuletavad meelde, et vanakraamiturul osalemiseks pole vaja registreeruda ning riigilõivu tasumiseks kuluv kümme krooni kohamaksu kogutakse kohapeal.

«Mõelda tuleks ka sellele, kuidas oma kaupa kõige paremini maha sättida, kas kaasa võetud laual, nagis või tekikesel muru peal,» tuletas Kütt kauplejatele meelde.

Autoga tulijatel paluvad korraldajad sõiduvahendi võimaluse korral müügiplatsidest kaugemale parkida.

Vihmasaju ja halva ilma korral lükkub ettevõtmine nädala võrra edasi. «Muudatusest püüame kohalike infokanalite kaudu võimalikult kiiresti teavet anda,» ütles Kütt.

Küsimuste korral võib kirjutada e-postiaadressil viljandi.vanakraamiturg@mail.ee. «Oodatud on igasugune tagasiside: kõik tähelepanekud ja tekkinud mõtted, sest eesmärk on korraldata võimalikult hästi toimiv ja ühine üritus kõigile,» julgustas Kütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles