Kilingi-Nõmme peab üheksandaid linnapäevi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilingi-Nõmme üks tähtsündmusi on ilusa muusika festival "Schilling".
Kilingi-Nõmme üks tähtsündmusi on ilusa muusika festival "Schilling". Foto: Ardi Truija

Paari tuhande elanikuga Kilingi-Nõmme peab eeloleval nädalavahetusel linnapäevi, mis on pühendatud linnaõiguste andmise 72. aastapäevale ja toimuvad üheksandat korda.

Saarde vallasisese linna Kilingi-Nõmme linnapäevade kava on tihe ja tegevust jätkub igale eale.

Tavakohaselt algab üritus reede õhtul taidlejate ja kohalike rongkäiguga suveaiast Lavi järve äärde. Kilinginõmmelaste meeliskohas esinevad rahvatantsijad ja lauljatar Kirile Loo.

Laupäeva hommikul viiest kogunevad kalamehed Kiriku järve äärde, et püüda võistu suurim kala. Kolm tundi hiljem ajab linnarahva jalule purskkaevu juures mängiv orkester. Järgnevad rulapargis rulavõistlus, viimase mehe/naise jooks staadionil ja “Saarde vägilane 2010” tiitlivõistlus.

Lapsed leiavad suveaias tegevust koeratüdruk Lotte ja kollaste kasside seltsis ning saavad ennast nendega pildilegi sättida. Õhtul esinevad taidlejad purskkaevu juures ja suveaias algab pidu ansambliga Apelsin.

Linnapäevad lõpevad pühapäeval laada, korvpallivõistluste, jalgrattasprindi ja “Saarde rannakuningas 2010” selgitamisega võrkpalliplatsil.

Saarde valla päeva-, spordi- ja kultuurikeskuse juhataja Avo Tursk ütles, et ürituse ettevalmistamisega on tegevuses vallavalitsus, klubi ja spordihoone juhataja Toivo Tallo abilistega (kava vaata www.saarde.ee).

Kilingi-Nõmme on saanud nime Schillingi mõisa ja Nõmme kõrtsi järgi. Alev sai linnaõigused 1938. aastal linnaseaduse põhjal ja muutus 2005. aastal kohalike volikogude valimiste järel Saarde valla siseseks linnaks kolme omavalitsuse ühinemise järel.

Samast aastast on Kilingi-Nõmme Euroopa kultuuriküla, liikumisse kuulub tosin eri riikide küla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles