Vanamuusikaansambel tuleb kontserdisarjaga

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsmu kabel
Käsmu kabel Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Moskva vanamuusikaansambel Da Camera e da Chiesa annab kahel nädalal mööda Lahemaad tiirutades kuus kontserti.


Kuulajateni jõuab kolm programmi. Esimene neist toob aariad, motetid, kantaadid, sonaadid Händelilt, Bachilt ja Vivaldilt. Teine Beethoveni sonaadid nr 5 ja 6 klaverile ja viiulile, laulud ja duetid. Kolmas laulud, romansid, sonaadid ja duetid Fanny ja Felix Mendelssohnilt ning Klara ja Robert Schu­mannilt.

Moskva vanamuusikaansambel Da Camera e da Chiesa Viktor Felitsianti juhatamisel tegutseb juba 18. hooaega. Ansambel loodi ilmalikku õukonnamuusikat ja ka kirikumuusikat esitanud ansamblite eeskujul, nagu neid leidus Euroopas ja ka Venemaal XVII-XIX sajandil.
Ansambli üks olulisi eesmärke on tutvustada kuulajatele põhjuseta unustatud või senini tundmatuid teoseid.
Oma programmides püütakse esitada muusikat võimalikult originaalilähedaselt – selliselt, nagu see oli kirja pandud autori eluajal koos kommentaaridega.

Lisaks ansambli juhile Viktor Felitsiantile (viiul) on kollektiivi liikmed tema tütar Margarita Felitsiant (klaver), Valeria Golovko (sopran) ja Nadežda Panfjorova (metsosopran).

Kontserdid toimuvad 21. juulil kell 21.30 Sagadi mõisas, 23. juulil kell 18 Loksa muusikakoolis, 24. juulil kell 17 Viinistu kunstimuuseumis, 25. juulil kell 17 Võsu rannaklubis, 26. juulil kell 19 Käsmu kabelis ja 28. juulil kell 20 Vihula mõisas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles