MH17 ohvri abikaasa sõnul kasutasid separatistid ta mehe krediitkaarte

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuslennu MH17 ohvri abikaasa sõnul kasutasid separatistid ta mehe krediitkaarte. Fotol ohvrite isiklikud asjad
Õnnetuslennu MH17 ohvri abikaasa sõnul kasutasid separatistid ta mehe krediitkaarte. Fotol ohvrite isiklikud asjad Foto: SCANPIX

Malaysia Airlinesi 17. juuli lennukatastroofis Ida-Ukrainas kaotas elu ka Lõuna-Aafrika Vabariigi päritolu helikopteripiloot, kelle abikaasa sõnul kasutasid Ida-Ukraina separatistid ta mehe krediitkaarte.

Reine Dalzieli sõnul kolisid tema ja ta abikaasa Cameron Dalziel ning nende lapsed hiljuti Malaisiasse, edastab Daily Mail.

Ta mees oli lennul MH17, mis lääne luure andmetel separatistide poolt Venemaalt saadud BUK-õhutõrjesüsteemiga alla lasti.

Üsna kiiresti hakkasid meedias levima jutud, et separatistid röövivad hukkunute isiklikke asju. Krediit- ja pangakaartide abil aga tühjendavad arveid.

Reine Dalzieli kinnitusel hakkas ta mehe krediidiarve järsku tühjenema. Seda kinnitas USA meediakanalile CNN ka naise vend Shane Hatting.

«Separatistid ei austa hukkunuid ega teiste inimeste vara. See ei ole üllatav, sest nad kohtlesid surnukehi nagu prahti. See teeb väga vihaseks,» lausus vend.

Teada on ka juhtumeid, mil hukkunute omaksed on helistanud pereliikmete mobiilidele ning vastu on võtnud isikud, kes räägivad tundmatus keeles.

Pereliikmed lasid lähedaste mobiiliteenused sulgeda.

Ukraina võimuesindajate sõnul on separatistid röövinud kõike, mida kätte juhtus – ehteid, kelli, mobiiltelefone ning krediit- ja pangakaarte.

Samuti olevat õnnetuslennukist lõigatud metalli müügiks. Lennukid on kallist alumiiniumist ning selle eest võib üsna palju raha saada.

Youtube´i jõudis selle nädala alguses video, millel on näha Ida-Ukraina separatisti, kes väidetavalt varastas hukkunult kuldsõrmuse.

Internetti ilmus ka niinimetatud Donetski rahvavabariigi juhtide kri, milles öeldi, et lennukatastroofis hukkunute isiklikud asjad tuleb anda vabariigi kaitsefondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles