«Hallo, Kosmos!» mängib Viljandi folgil kosmilisi mõttemänge

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Folgi lavade ehitus
Folgi lavade ehitus Foto: Joel Urbel

 Reedel, 25. juulil kell 15.00 toimub Viljandis Koidu seltsimajas (Jakobsoni 18) Raadio 2 saate «Hallo, Kosmos!» avalik salvestus, kus mängivad mõttemänge folklorist Anzori Barkalaja, elukutseline elu-uurija Erki Kaikkonen ja antropoloog Marje Ermel.

Sündmustesarja VÄLK raames toimuvas vestlusringis võetakse vaatluse alla Viljandi pärimusmuusika festivali tänavune peateema – mäng.

«Arutleme selle üle, kus algab ja lõpeb mäng, kes jagab mängu kutseid ja kehtestab reeglid ning miks me üldse mängime? Kõne alla tuleb ka mäng kui sotsiaalne fenomen ning mängu roll inimese elus - mida mäng meiega teeb? Ja muidugi tahaks jõuda ka ka kosmilisematesse dimensioonidesse ning püüda visioneerida, fantaseerida ja improviseerida ka natukene kõiksuse kosmilise mängu üle,» ütles saatesarja «Hallo, Kosmos!» autor Ingrid Peek.

 Mõttemängus osalev Anzori Barkalaja on folklorist ning Viljandi Kultuuriakadeemia direktor, kelle teadustegevuse põhisuunad on ühiskonnateadused ja kultuuriuuringud. Valgetähe III klassi teenetemärki omanik on muide ka poeet ja džuudokas.

 Elukutselist elu uurijat ja muinasjutuvestjat Erki Kaikkoneni on mäng kui sotsiaalne fenomen alati huvitanud. Lisaks tudeeritavatele ühiskonnateadustele pakuvad talle huvi pedagoogika, antropoloogia, semiootika ja kommunikatsioon.

 Antropoloog Marje Ermel oskab mänguteemasse sisse tuua ka põlisrahvaste tarkust, mida on õppinud Kanada Põliselanike Ülikoolis. Hetkel on ta doktorant Eesti Humanitaarinstituudis, kus ta töötab ka sotsiaal- ja kultuuriantropoloogia lektorina.

 Raadio 2 saade «Hallo, Kosmos!» on silmaringi avardav audiorännak maailmavaadete äärealadele erinevate tunnetusakende kaudu. Põnevatele sise- ja väliskosmilistele teemadele keskendunud saade vaatleb elu ja inimest vaimsest ja maisest, müstilisest ja fantastilisest, teaduslikust ja metafüüsilisest vaatevinklist.

Sündmus on kõigile tasuta!

Sündmus facebookis https://www.facebook.com/events/248646682012345/

Kõikide saadete arhiiv http://r2.err.ee/saated?saade=285&sub=292

VÄLK info https://www.facebook.com/events/469854843151887/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles