Ilma mitte mingi õigustuseta

, kinohuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Seks ja linn 2".
"Seks ja linn 2". Foto: promo

„Seks ja linn 2“
Osades Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kirstin Davies, Kim Cattrall.
Lavastanud Michael Patrick King.
2 tundi ja 26 minutit.
Hinnang: väga nõrk.
Vaata kinode kavasid siit.
 

Oli kunagi üks sari, mis oli kõigil nii meelel kui keelel. See rääkis nelja atraktiivse naise tegemistest New Yorgis ja kandis pealkirja “Seks ja linn”. Seriaal saavutas igal pool tohutu populaarsuse ja põhjustas avameelsete teemakäsitlustega palju igasuguseid diskussioone, mis alati ei pruukinud lõppeda kõige viisakamates toonides. See oli loomulikult vesi sarja veskile ja aina kasvatas selle edu. Mingi maani muidugi.

Pärast kuuendat hooaega otsustati viimaks “Seksile ja linnale” joon alla tõmmata, sest huvitavad ideed hakkasid otsa saama, reitingud langema ja peaosatäitjad palganumbrite tõttu üha vihasemalt tülli pöörama. Kahjuks pole Hollywoodis lõpul sama tähendus, nagu see on meil siin.

Mõni aasta pärast sarja viimast episoodi läksid liikvele kuulujutud, et asjaosalistel on kavas kogu frantsiisile uus hingamine anda, sest seriaali DVDde muljetavaldavad müüginumbrid näitasid selle püsivat elujõudu. Sel korral aga ei kavatsetud enam piirduda pelgalt televisiooniga, vaid taheti vallutama asuda suuri ekraane üle maailma.

Tagantjärele tarkusena võib mainida, et ilmselgelt oli tegu õige otsusega, sest “Seksi ja linna” film oli 2008. aasta edetabelites üsna kõrgel kohal, mis toobki meid nüüd selle vältimatu järje juurde.

Esimeses osas õnnelikult abielusadamasse tüürinud Carrie (Sarah Jessica Parker) ja Mr. Bigi (Chris Noth) suhtesse hakkab rutiin tekkima. Miranda (Cynthia Nixon) langeb töö juures soolise väärkohtlemise ohvriks ja otsustab lahkumisavalduse anda. Charlotte (Kirstin Davies) vaevleb laste kasvatamisega kaasneva stressi küüsis ja Samantha (Kim Cattrall) tegeleb vägisi pealetükkiva menopausi tõrjumisega.

Tuleb välja, et mitte keegi nende seast pole oma senise elujärjega rahul, seetõttu otsustataksegi ette võtta üks ühine puhkusereis Abu Dhabisse, kus loodetakse argimured igaveseks unustada. Loomulikult ei kulge neil kõik päris plaanipäraselt.

On üsna mõistetav, et pool miljardit dollarit, mis “Seksi ja linna” esimesel osal õnnestus kinodes kokku ajada, nõuab järge. Reaalselt seda muidugi vaja pole, sest kõik seriaalist lahtiseks jäänud otsad on juba korduvalt kenasti kokku sõlmitud, kuid raha ahvatlusele on teatavasti raske vastu panna. Ilmselt selle tõttu jätab teine osa punnitatud mulje.

Stsenaristidel pole enam pähe tulnud ühtegi originaalset mõtet, mis järge kuidagi õigustaks, sellepärast ongi piirdutud probleemide otsimisega sealt, kust neid leida pole võimalik. Asjatult pööratakse tegelased tülli, et nende sooritatud lollusi hiljem sellega vabandada.

Väikest elevust on püütud saavutada sündmustiku nihutamisega eksootilisemasse piirkonda, kuid seegi ei ole andnud loodetuid tulemusi. Abu Dhabi on kindlasti üks Lähis-Ida pärle, kuid seks peaks jääma ikkagi linna juurde. Turismireisi reklaami on otstarbekam otsima minna reisibüroosse, mitte pimedasse kinosaali.

Oli kunagi seriaal, mis oli kõigil meelel ja keelel. Need ajad on nüüd möödas ning provokatiivsest meelelahutusest on saanud puhas eskapism. Kahjuks mitte eriti õnnestunud, sest peaaegu kaks ja pool tundi kiljuvaid naisi mööda kõrbe edasi-tagasi sahmimas suudab ainult vähestel mõtted üksluiselt igapäevaelult mujale viia. Ülejäänud peavad pääsu mujalt otsima.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles