Ülikool vallandas taguotsa välgutanud väitlustreeneri

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väitluskohtunike sõnasõda viis pükste allatõmbamiseni
Väitluskohtunike sõnasõda viis pükste allatõmbamiseni Foto: AP / Scanpix
USAs asuv Fort Haysi ülikool vallandas väitluskohtunikust abiprofessori, kes ühe väitlusturniiri ajal teise kohtunikuga vaieldes oma suhtumise demonstreerimiseks püksid alla tõmbas.

Ülikooli esindaja Edward H. Hammond teatas, et lisaks kohtuniku vallandamisele lõppevad kõrgkoolis ajutiselt ka väitlustreeningud, kuna ülikooliväitluse taseme allakäimise vastu tuleb võidelda ning probleemile riiklikul tasandil tähelepanu juhtida, kirjutab AP.

Fort Haysi ülikooli väitlustreeneri William Shanahani ja teise kohtuniku vahel toimunud sõnelus, mille järel Shanahan kohalolijatele oma aluspesu näitas, leidis aset märtsis Wichita ülikoolis, kuid avalikkuse ette jõudis juhtum alles 2. augustil, mil see videona Youtube’i üles riputati.

Shanahan õigustas AP’le antud telefoniintervjuus oma teguviisi, öeldes, et hakkas teise väitlustreeneriga vaidlema vaid seetõttu, et austas naist ja tema seisukohti.

«Selge see, et läksin üle piiri, aga kui aus olla, siis arvasin, et see on ohutu maja,» rääkis Shanahan. «Arvasin, et kuulun kogukonna hulka, mis oma probleeme ise lahendab ja mõistab ohte, mis kaasnevad enda eksponeerimisega – ja see ei ole sõnamäng – muule maailmale.»

Hammond ütles, et keegi väitlusturniiril osalenutest ei teavitanud Shanahani käitumisest ülikooli juhtkonda ning nendeni jõudis juhtum alles Youtube’i vahendusel. Shanahan töötas ülikoolis kümme aastat kommunikatsiooniteaduste abiprofessorina ning 2002. aastal jõudis ülikooli väitlusmeeskond tema käe all riiklikele võistlustele.

«Igaühel on õigus end väljendada, aga selline teguviis pole ülikooli esindajale kohane,» põhjendas Hammond abiprofessori vallandamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles