Pildid: iisraellased sõid popkorni ja vaatasid õhurünnakuid Gazale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taani ajakirjanik, Kristelig Dagbladi reporter Allan Sörensen oli nädal tagasi Iisraelis Sderotis tunnistajaks kummalisele vaatepildile.

Kümneid iisraellased olid linna ümbritsevates mägedes vaatamas Gazasse Iisraeli armee  tehtud õhurünnakuid, edastab The New York Times.

Nad oleksid olnud nagu vabaõhukinos, sest osal olid kaasas matka ja-plastmasstoolid. Nad sõid popkorni ja vaatasid plahvatusi.

Iga kord, kui Iisraeli armee ründas Gazat, hõiskasid iisraellased rõõmust ja plaksutasid.

Sörensen tegi nähtust fotod  ja avaldas need Twitteris pealkirja all «Sderoti kinos».

Taanlane tegi fotod 9. juulil. Meedia andmetel hukkus siis Iisraeli õhurünnakus Gazale kaheksa inimest, kes olid vaatamas jalgpalli MMi poolfinaali Argentina ja Hollandi vahel.

Sörenseni tehtud fotod levisid sotsiaalmeedias kiiresti ning neid jagati palju.

Suure Lähis-Ida kogemusega ajakirjaniku jaoks ei olnud see üllatus. Ta selgitas, et Gazas toimus umbes sama, kui islamirühmitus Hamas tegi rünnakuid Iisraeli.

«See on sõda. Tsiviilelanikud näevad vastaspoole tsiviile ebainimlike olenditena, kes ei kannata,» lausus taanlane.

Oli ka neid, kes süüdistasid Sörenseni sotsiaalmeedias liialdamises. Siis teatas veel mitu välisajakirjanikku, et Sderotis kogunesid inimesed Gaza rünnakuid nagu filmi vaatama.

«Linna ümbritsevatest mägedest on saanud nagu tõsielusarja vaatamispaik. Sealt avaneb hea vaade Gazas toimuvale,» teatas Sörenseni kolleeg Nikolaj Krak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles