ERR.ee: Islandi kultusbänd Sigur Ros esineb täna Tallinnas

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigur Ros
Sigur Ros Foto: AFP / Scanpix

Täna õhtul jõuab Islandi eksperimentaalroki kultusbänd Sigur Ros turneega Tallinna - Rock Cafe intiimses õhkkonnas esitleb bänd oma uut, juunikuus välja tulnud albumit.

Sigur Ros tuli kokku 1994. aastal Reykjavikis ning sai nime samal päeval sündinud bändiliikme väikese õe järgi, mis tõlkes tähendab võiduroosi, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Björki kõrval peetakse bändi teiseks artistiks, kes oma eripärase Islandi muusikatausta tõttu maailmas nii mastaapselt kuulsust kogunud. Nende lüürilist ja melanhoolset muusikat võrreldakse pigem loodusjõudude kui teiste bändidega.

Seekordsel kontserttuuril esitleb bänd oma uut, juunikuus välja tulnud albumit. Kui Sigur Rosi keskmine lugu on 10 minutit pikk ja endassesüübiv, siis uus album on müügi mõttes läbimõeldum.

Kui kontserttuuri eelnevad kontserdid on olnud suurele publikule mõeldud staadionikontserdid, siis Eestis astub bänd üles Rock Cafe intiimses õhkkonnas tuhandepealise kuulajaskonna ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles