Muhu Väina regatt 2014: kolmapäevane autasustamine

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval jätkus A. Le Coq 57. Muhu Väina regatt. Vaatamata osade purjetajate jaoks eelmise etapi hilistele, pigem varahommikustele finisheerumistele tuli teisipäeva hommikul kõigil taas starti minna, et Pärnu poole purjetada.

Kuivastu-Virtsu praamitee lähistelt teele saadetud laevastikul seisis ees vastavalt jahi suurusele 52-62-miiline distants, mida jahid sõitsid kaheksast kuni üheteistkümne tunnini ja esimesed jahid jõudsid Pärnusse kella 6 paiku õhtul.

Peavõistlusjuht Andres Taltsi sõnul oli teisipäeval suurepärane purjetamisilm. „Hommikul kell 10 kui laevastik Kuivastust startis, puhus lõunatuul  7-8 m/s ja jahid said vastutuules kenasti Pärnu suunas liikuma. Väiksed jahid purjetasid Pärnusse mandri ja Kihnu saare vahelt ja suured jahid tegid tiiru ümber Kihnu saare. Kihnu saare juurest alates said jahid soodsas taganttuules spinnakeride kummudes Pärnuni purjetada,“ lisas Talts.

Ka kolmapäev 16. juuli pakkus kõigile palju põnevust ja vaatemängu, kui regati neljanda etapina toimus algusega kell 12 lühirajasõit vastutuule-allatuule rajal.

Pealtvaatajatele oli korraldatud võimalus laevaga RUNÖ merel toimuvat oma silmaga vaatama minna. Laevas kommenteeris merel toimuvat Pärnu Postimehe spordireporter Joel Kukk ja TRE raadio tegi sündmusest ka otselülitused.

Õhtu sadamas jätkub autasustamistega ning piduliku õhtusöögiga, kus avasõnad lausus Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ning purjetajaid tervitasid ka Pärnu Jahtklubi kommodoor Jüri Sõber ning Pärnu Jahtklubi eks-kommodoor ja tänane Eesti Jahtklubide Liidu president Egon Elstein.

Purjetajad said ekraanilt üle vaadata oma päevased manöövrid ning õhtule pani uhke punkti pidu ansambli Regatt hoogsate laulude saatel.

Vaata pilte autasustamiselt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles