Tühjast parklast sai edumeelne kino

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile avati Viru keskuse katusel ametlikult Katusekino.

Hiiglasliku täispuhutava ekraani ees seisavad reas rannatoolid, öise jaheduse peletamiseks on neile valmis sätitud värvilised pleedid. Toolide taga asetseb kohvikulett ning nende ümber sagivad Eesti kultuuri- ja meelelahutusmaailma ilusad inimesed, näpus veinipokaal ja hambus suitsuräim.

Sellises õhkkonnas ütlesid idee autor Aivar Laan (uhkes roosas särgis) ja Tiina Lokk õnnistussõnad ühele ütlemata sümpaatsele ettevõtmisele. Pärast tavapärast seltskondlikku sebimist oli aeg avaseansiks. Näidati spagettivesternite isa, Sergio Leone filmi «Peotäis dollareid».

Filmivaatamiseks jagatakse publikule raadiovastuvõtjaga kõrvaklapid. See on suurepärane idee: nii ei sega välismüra filmivaatamist ning filmihelid ei paisku pahaaimamatusse linnaruumi. Veel enam, võid vahepeal klapid peast võtta ning teisi segamata sõbraga lobiseda. Ja mobiiltelefoni selles kinos välja lülitama ei pea!

See on klappide hea pool. Viriseda võib selle üle, et ega nad liiga mugavad just ei ole ning helikvaliteet on umbes selline, nagu kuulaks filmi läbi telefoni. Puudub avarus, dünaamika ning helipilt, mida me filmiheli puhul oleme harjunud nautima. Siinkirjutaja oleks palju õnnelikum, kui vaatajad saaksid väikese raadiovastuvõtja, kuhu nad siis soovi korral oma isiklikud klapid võivad ühendada. Selline võimalus oli näiteks NO99 etenduses «Tallinn – meie linn».

Selle tehnilise vajakajäämise korvab kuhjaga sume põhjamaa taevas ja kujunduslikult eriti hästi õnnestunud kinosaal. Seansid algavad katusekinos kell 23.00, aga kohvik on lahti terve päev. Kinokavaga saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles