Labürindifestival saab kuulata ürgsemat muusikat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Labürindifestival pakub ürgsemat ja igavikulisemat muusikat
Labürindifestival pakub ürgsemat ja igavikulisemat muusikat Foto: www.tuletee.ee

Etnoesoteerilisel Labürindifestivalil esinejaid ühendab huvi ürgsema ja igavikulisema muusika vastu.

Festival toimub 18. ja 19. juulil Põlvamaal Ihamaru külas Viia-Jaani talu põldudele laotud kivilabürintide ja -spiraalide vahel.

Trubaduur Tom Valsberg koos oma sõpradega annavad kontserdi, kus esitatatakse laule, mida kuskil maailmanurgas on emad oma lastele laulnud juba aastatuhandeid või kuskil pühas metsas ülistatud emakest maad. Kogutud lugudest on sündinud maailmarännak, mis annab kuulajaile üheksolemise tunnetuse.

Ansambel Bombillaz muusika on vürtsikas segu reggae`st, bhangra`st ja afropopist, millele omaltpoolt lisab värvi eestlaslikult põhjamaine temperament. Laval on palju erinevaid trumme ja rütmid on kokku kogutud kogu maailmast.

Helikristallide kontserdil kõlavad meditatiivsed improvisatsioonid Eesti rahvakoraalide, regilaulude ja gregooriuse laulu teemadel. Lisaks erinevatele rahvapillidele ja Euroopa vanamuusikainstrumentidele kõlavad kontserdil ka kristall-helikausid, mille helid mõjutavad meie keha ning teadvuse erinevaid tasandeid ning lisavad kontserdile erilise õhustiku.

Svjata Vatra (püha tuli) esitab rahvalikul ja omanäolisel kombel laule nii eesti kui ukraina rahvapärimusest. Tulised ja kaasakiskuvad lood saavad seekordsel kontserdil erilise kaaslase, sest enne kontserti süütavad osalejad tuleriida, mis kontserdi ajal põleb söerajaks ning kontserdi lõpus saavad vabatahtlikud osalejad selle paljajalu ületada.

Lisaks kontsertidele toimuvad loengud, ühisharjutused ja töötoad, milles jagatakse teadmisi meditatsiooni, enesearengu ja õnnelikuks olemise kohta.

Neid viivad läbi Margus Rump, Galina Ader, Kalev Veskimäe, Merike Kütt, Kristel Treier, Helju Täär, Kaia Karjatse, Aivar  Täpsi, Anneli Säre, Marju Varblane, Reti Üpraus, Margit Foht, Külli Hansen ja Svetlana Nikolajevna.

Labürindifestivalile on oodatud inimesed, kes tunnevad rõõmu vahetust kaasaelamisest helide, tantsimise ning tule jõule, eneseavastamise maagiale ja kiviringide väele. Võib kaasa tuua ka oma trummi, parmupilli või muu helitekitaja.

Labürindifestivali alal toimub ka etno, öko, eksootilise, ja esoteerilise kauba laat. Tervendajad ja nõustajad viivad läbi ka individuaalseansse.

Kohapeale jääjatele pannakse püsti telklaager.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles