Augustibluusi korraldaja: hindame Steven Seagali kui bluusitraditsioonide hoidjat ja populariseerijat

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven Seagal
Steven Seagal Foto: FLORENT DUPUY/SIPA

Täna hommikul selgus, et suvise Augustibluusi festivali üks peaesinejatest on märulikangelane Steven Seagal, kes on oma elus tegelenud rohkem muusika kui näitlemisega.

Märulikangelase Steven Seagali kutsumine Augustibluusile esinema aga tekitas pahameelt kodumaises muusikus Tõnis Mägis, kes leidis, et venemeelse artisti siia kutsumine on lausa provokatsioon. Ürituse korraldaja Indrek Ditmann seda nii ei näe.

«Arvatavasti tuli täna hommikul suurele osale eestimaalastest üllatuseks nii see, et Steven Seagal on bluusimees, kui ka see, et ta vabal ajal omal moel poliitiliste avaldustega üles astub,» kirjutas Ditmann Elu24-le.

«Siiski leiame, et Augustibluusi kontekstis ei ole festivali peaesineja poliitilised veendumused määravad, kuna tegemist on muusikafestivaliga ning programmi kokku pannes ei saa me lähtuda esinejate muusikavälistest tõekspidamistest.

Viimastel aastatel oleme teinud jõupingutusi, et tuua Haapsallu üha kaalukaimaid esinejaid kogu maailmast ning otse loomulikult ka bluusi sünnimaalt USAst. Steven Seagali puhul on kahtlemata tegemist kaaluka tegelasega või suisa nähtusega ning hindame teda kui bluusitraditsioonide hoidjat ja populariseerijat, millisena on teda esile tõstnud ka bluusikuningas BB King,» kostis korraldaja vastukaaluks.

Festivali visiitkaardiks on alati olnud rõõmus ja turvaline õhkkond ning korraldajad ootavad ka sel aastal 1. ja 2. augustil Haapsallu heast muusikast lugupidavaid kodanikke, et olla koos ja nautida programmi, kus peale Steven Seagali bändi esineb veel ligi 30 koosseisu üle kogu maailma.

Augustibluusi korraldajale endale tuli aga Seagali poliitikameelsus üllatusena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles