34. Eesti jahimeeste kokkutuleku avakõne pidas muretu Keit Pentus-Rosimannus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Raplamaal Toosikannul toimus 11.-13. juulil 34. Eesti jahimeeste kokkutulek.

Avamise puhul korraldati traditsiooniks saanud rongkäik, kust võtsid sellel aastal osa rekordiliselt üle 3000 jahimehe. Peale piduliste marssi ütlesid avasõnad Eesti Jahimeeste Seltsi president Margus Puust, keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ja põllumajandusminister Ivari Padar. Hiljutisest Autorollo skandaalist hoolimata muretuna ja rõõmsana näiv keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus, väitis vägeva rongkäigu lõppedes kindlas usus, et Eesti Jahimeeste Liit on Eesti kõige tegijam ühing.

Metsaloomadel oli hingetõmbeaeg, Toosikannule kogunes nädalavahetuseks ligi 4000 jahimeest üle Eesti. Jahimehed panid püssid nurka ja lasid püksirihmad lõdvaks. Pidu oli korralik, esimese päeva õhtul tantsutasid metsamehi ja -naisi Marko Matvere ja Väikeste Lõõtspillide Ühing, millele järgnes laupäeval alati rokkiv Tanel Padar & The Sun. Kõige kiirem tööaeg oli kogu sündmuse vältel esmaabi brigaadil, kes toimetas kiirabisse rekordarvu pidulisi.

Nädalavahetuse programm oli tihe, jätkus nii mõtteainest seminaride ja viktoriinide näol kui ka võistlusi ja loomulikult hulgaliselt meelelahutust. Rahvast meelitas külluslik kaubatänav, lapsukesi kirev lasteala ja taevalaotuses jäädvustas sündmust ning viis soovijaid sõitma helikopter Summukas. Korraldajad jäid sündmusega rahule ja järgmisel aastal kohtutakse juba Lammasmäel. 

Lisainfo SIIT.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles