Tartu noored lähevad seksituurile

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seks on nahale kasulik
Seks on nahale kasulik Foto: SCANPIX

Augusti teisel nädalal algav Seksituur on alustamas erinevate õpitubadega, et koos noortega kokku panna kõmu tekitav etendus.


Tartus Tähe Noorteklubis 12.-17 juuli toimuvad koolituspäevad on noortele eelduseks osalemaks etenduses SEKS. Projektijuhi Tarmo Toomiste sõnul on paljud seksiga seotud eelarvamused tekitatud just see tõttu, et tahetakse näida kellegi teisena. Tihti usutakse, et noormeestel on tähtis saada kirja linnuke ehk tähtsustatakse seksi kvantiteeti, kuid kuidas on lood tegelikult? Koolituspäevade käigus üritatakse noortega diskussiooni pidades välja selgitada mis on reaalselt oluline ja mida noored ise hindavad.

Esmaspäeval on koolitus- ja näitlemispäev teemal «Turvaseks», mille tulemusena luuakse ka näitlemiseetüüd, mida kasutatakse hiljem etenduses.

Teisipäevane töötuba kannab üldist pealkirja «Millal alustada?». Päeva jooksul saavad noored koolituse kaamera-, montaaži- ja intervjueerimise alal. Nõnda on oht kohata noori linnaruumis samateemalist tänavaküsitlust tegemas. Kogu vox populit filmitakse ning hiljem monteeritakse kokku üks klipp, mida samuti kasutatakse etenduses.

Kolmapäevane päev kuulub suuresti diskussioonidele. Vestlusring teemal «Seksi olemuslik sisu erinevate noorte jaoks», annab ülevaate noorte arvamustest just seksi teemal, kuidas suhtutakse seksi kvaliteeti ja kuidas kvantiteeti. Vestlusringi teemadel luuakse noorte enda poolt loominguline tants.

Neljapäeval külastab meie koolitust Paganamaa teravkeelne luuletaja Margus Konnula alias Contra, kellega ühiselt luuakse luuleread teemal «rasedus». Hiljem saab see luule ka trummisaate Indrek Palu juhendamisel.

Reedesel päeval on teemaks vägistamine. Noortega peab vestlusringi Politsei- ja Piirivalveameti esindaja ning ka psühholoog, kes selgitavad, milliseid juhtumeid on olnud ja mis võiks toimuda ühe kannatanu hinges. Ühiselt valmib tekst, kus noored kujutavad ühe vägistamise lugu, kus antakse edasi võimalikult tõetruu pilt.

Laupäevane päev kuulub Light&Love töötoale «Seksiabi».

Koolituspäevi korraldavad koostöös MTÜ Aari ja MTÜ Tähe Noorteklubi ning lähemat teavet saab selle kohta siit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles