Tõstamaa ja Võidula mõisas kõlab kammermuusika

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidula mõis.
Võidula mõis. Foto: Ants Liigus

MTÜ Muusikasõprade Selts pakub suviseid kammerkontserte koostöös „Unustatud mõisate” projektiga. Järgmistel mõisapäevadel 10. ja 11. juulil toimub üle Eesti kümme kontserti, neist kaks Pärnumaal.


Laupäeval, 10. juulil esinevad Tõstamaa mõisas ning Võidula mõisas oboemängija Anna Šulitšenko, klarnetist Heimo Hodanjonok ja pianist Kadri-Ann Sumera kavaga „Näkineid”. Kavas on prantsuse muusika: Saint-Saensi, Poulenci ja Debussy helitööd.

Camille Saint-Saens ja Francis Poulenc on mõlemad oma eluõhtul peaaegu viimaste teostena kirjutanud sonaadid klarnetile ja oboele. Romantilise Saint-Saensi ja uusklassik Poulenci vahele mahub nii ajaliselt kui stiililiselt impressionist Claude Debussy.

Anna Šulitšenko ja Heimo Hodanjonok on Vanemuise sümfooniaorkestri ja Pärnu linnaorkestri muusikud ning tegelevad aktiivselt kammermuusikaga. Pianist Kadri-Ann Sumera on saavutanud tunnustust mitmel rahvuslikul ja rahvusvahelisel konkursil ning teinud lindistusi Eesti Raadiole ja Antes Editionile. Ta tegutseb H. Elleri nimelises Tartu muusikakoolis ning teeb kaastööd Klassikaraadiole.

Sarja kohta saab lähemat infot veebileheküljelt www.kammermuusika.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles