Mäeküla piimamees tuleb Paidesse

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eduard Vilde töölaua taga. Pilt on võetud 1925. aastal. Eestis.
Eduard Vilde töölaua taga. Pilt on võetud 1925. aastal. Eestis. Foto: Internet

Paide huviteatri esietendust «Mäeküla piimamees» saab näha Kreisilinnapäeval sel laupäeval kell 15 Paide Vallimäel. Sissepääs on tasuta.


Lavastaja Tarmo Hintsi selgitas, et tegemist on Eduard Vilde ühe psühholoogilisema teosega, mis vaagib inimesi ja nende valikuid.
Inimene valib raha ja sooja koha, vastutasuks andes ära oma hinge, nagu lavastuses teeb Prillupi Mari. Mis juhtub siis, kui niimoodi tehakse? Kas kaasaeg on niisuguseid inimesi juurde toonud?
Hints lisas, et lavastus puudutab ka muid tänapäeva ulatuvaid probleeme.

Kõige tuttavamad näitlejad, kes tükis silma hakkavad, on mõisahärrat kehastav Konstantin Belov, Kuru Jaani mängiv Andres Taim ja Maasika osatäitja Erich Einstein.
Ülejäänud näitlejad, nagu Janek Reedi, Kätlin Mägi, Rita Suve, Marju Anvelt, Rainer Kiis, on Hintsi ütlust mööda need, kes liitusid veebruari algul loodud uue näiteringiga. «Janis Baranin jõudis meie juurde Väätsalt,» ütles ta. «Esimene pääsuke, mis siis nüüd näidendina välja tuleb, ongi Eduard Vilde «Mäeküla piimamees».» (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles