Video: Tšiili avaldas materjali «ametlikust ufost»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšiili avaldas materjali «ametlikust UFOst»
Tšiili avaldas materjali «ametlikust UFOst» Foto: ufo-blogger.com

Tšiili valitsusagentuur avaldas raporti, milles on kaks fotot lendavast objektist, mida saab ufoks pidada.

Tšiili lennundusameti alla kuuluv anomaalsete lennufenomenide komitee avalikustas pildid tundmatust lendavast objektist, mida nägid neli inseneri vasekaevanduse kohal, edastab Daily Mail.

Raporti kohaselt kirjeldasid Collahuasi vasekaevanduse insenerid 2013. aasta aprillis nähtud objekti kui lamedat särava valgusega ketast, mille läbimõõt oli 5 – 10 meetrit. Tundmatu lendav objekt liikus nii üles-alla kui ka horisontaalsuunaliselt olles maapinnast umbes 600 meetri kõrgusel.

Uurimine näitas, et tegemist ei olnud meteoroloogilise fenomeniga ega ka senituntud õhusõidukiga.

Üks inseneridest tegi sellest fotod Kenox Samsung S680 kaameraga.

Insenerid ei soovinud nähtust rääkida. Pildid teinu rääkis sellest siiski ühele kolleegile, kes edastas ametnikele fotodest koopiad. Samuti oli nende juures ka nähtu kirjeldus.

 Piltide uurimine näitas, et tegemist ei olnud mitte ühegi tavapärase lendava objektiga, kaasa arvatud ebatavalised pilved, lennukikatsetused ning ilmauurimisõhupallid.

Uurimine näitas ka seda, et fenomeni ajal ei olnud piirkonnas droone.

«Kalastusfirmad kasutavad sageli droone, kuid need teevad valju heli. Selle puhul ei olnud kindlasti tegemist drooniga,» teatas Tšiili lennufenomenide uurija Jose Lay.

Kriitikute sõnul ei saa nelja kaevandusinseneri sõnu tõsiselt võtta, kuna insenerid keeldusid koostööst UFO fenomenide uurijatega.

Tšiili raport ilmus samal ajal, kui USA Luure Keskagentuur (CIA) avalikustas, et Norras 1950. aastatel nähtud UFOd olid tegelikult luurelennukid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles