Mikser: laulupeo riigieelarvelist finantseerimist võiks suurendada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupeol eraldas kallima pileti ala muust rahvast metallist tara.
Laulupeol eraldas kallima pileti ala muust rahvast metallist tara. Foto: Toomas Tatar

Nädalavahetusel kümnete tuhandete inimeste hulgas laulupidu väisanud kaitseminister Sven Mikser leiab, et kuigi laulupeol peaks sümboolne piletihind säilima, võiks pilet lastele ja noortele olla võimalikult soodne, ja selle võrra võiks pidu saada riigieelarvest rohkem toetust.

Mikseri sõnul peaks laulupidu kui osa eestlaseks olemise rituaalist olema traditsiooni kestmise nimel võimalikult soodne lastele ja noortele ja selle võrra võiks riigieelarvelist finantseerimist suurendada. «Sümboolne hind sissepääsu eest peaks siiski jääma, et nii suure ja piduliku ettevõtmise korraldamist väärtustada, see ei pea olema täiesti tasuta,» ütles Mikser pressiesindaja vahendusel Postimehele.

Ta lisas, et tööealine publik võiks pileti ostmisesse senisel tasemel panustada, et rahvuskultuuri ka omalt poolt toetada, ent kõige olulisem on ministri sõnul see, et püsiks lauljate ja koorijuhtide tahe ja järjepidevus.

«Mõni teine riik võib olla valmis panustama kümme korda rohkem sarnase tähendusega rahvapeo korraldamiseks, aga laulupeo õnnestumine sõltub eelkõige nendest kümnetest tuhandetest inimestest, kes on laulukaare all, mitte nendest, kes istuvad VIP-sektoris,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles