Piret Vapajeva maalid Endla teatrigaleriis

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teatrigaleriis näeb Piret Vapajeva maale.
Endla teatrigaleriis näeb Piret Vapajeva maale. Foto: Erakogu

Neljapäeval kell 18 avab Endla teatrigaleriis näituse “Meeldib ei meeldi meeldib ei meeldi ...” Piret Vapajeva, näituse avamisel pakub muusikalist meelelahutust Margus Vaher.

Oma näituse kohta ütles Vapajeva, et see on justkui karikakramäng: kas meeldib või ei meeldi.
“Tundub lihtne, aga kas see on ikka nii,” arutles kunstnik. “Kellelegi meeldib, aga kellelegi jälle ei meeldi? Tihti langetatakse otsuseid kiirelt, ilma pikema analüüsimiseta, asjade, inimeste, tunnete ja elu üle, kuigi võiks peatuda ja kaalutleda enne valikute tegemist. Iga meeldivus või mittemeeldivus on mosaiik maailmavaatest. Inimene kujundab kildudest kokku oma positsiooni siin elus. Inimene on see, mis talle meeldib või ei meeldi.”

Vapajeva on sündinud 9. aprillil 1980 Tartus. Ta on lõpetanud 1999. aastal Tartu kunstigümnaasiumi kunsti eriklassi ja 2005. aastal Tartu ülikooli filosoofiateaduskonna kunstide osakonna maalikunsti erialal. Varem on osalenud ta mitmel grupinäitusel, isikunäitusi on Vapajeval olnud varem kaks, neist üks ka Endla Teatrikohvikus 2009. aasta augustis.

Näitus jääb Endla sammassaalis avatuks 8. augustini.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles