Venemaa «tapjarobot» on nagu Kalašnikovi ja granaadiheitjatega varustatud WALL-E

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pixari stuudio WALL-E robot
Pixari stuudio WALL-E robot Foto: Disney. wikia.com

Venemaal Kaliningradis toimunud sõjalistel õppustel esitleti ja kasutati «tapjarobotit», mis oma välimuselt meenutab animafilmirobotit WALL-E`d.

Platform-M robotitest kirjutanud väljaande Russia Behind the Headlines andmetel on tegemist uue põlvkonna võitlusrobotitega, mida saab kasutada sõdurite asemel: luureülesannete täitmisel, vaenlase asukoha kindlaks tegemisel ja nende baaside hävitamisel, lahingutegevuses ning tähtsate objektide kaitsmisel.

Venemaa sõjarobotitel on neli granaadiheitjat ja Kalašnikovi ründerelv.

Platform-M roboteid on varem esitletud relvanäitustel, kuid hiljuti kasutati neid esmakordselt sõjalistel õppustel.

Need robotid on osalenud Venemaal ka 9. mai paraadil, kuid seni on olnud ebaselge, kuidas neid tegelikes sõjaolukordades kasutada saab.

Venemaa armee teatas, et Platform-M roboteid kasutati sõjalistel õppustel liikuvate sihtmärkide ründamisel ja vaenlase asukoha kindlaks määramisel.

Kriitikute sõnul meenutab Platform-M oma olemuselt Pixar animafilmide stuudio loodud robottegelast WALL-E´d, mis ei olnud siiski tapjarobot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles