Kuula aga: kuulus Läti laulja lõõritab eesti keeles

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lauris Reiniks on Lätis väga populaarne laulja, helilooja, telesaadete juht ja näitleja.


Nüüd võttis ta kätte ja laulis ühe laulu eesti keeles. Plaadifirma Microphone Records on Eesti raadiotele ja televisioonile saatnud Laurise selle suve superhiti Lätis «Es skrienu», mille eestikeelne nimi on «Ma jooksen». Laulu eestikeelsed sõnad kirjutas legendaarne kirjanik ja luuletaja Leelo Tungal. Lisaks laulule pakutakse eesti publikule ka videot, millele kaasa aitasid laulja Jakko Maltis ja produtsent Eva-Maria Eensalu.

Laul ja selle video on romantiliselt koomiline lugu, mis leiab aset suvises külakeses, kui tüdruk annab poisile viimase võimaluse päästa nende halvenenud suhteid.

«Ma jooksen» lätikeelne versioon «Es skrienu» on sel suvel Lätis saavutanud väga suure populaarsuse ja löönud rekordeid. Lugu on ühe nädala jooksul tulnud selle aasta kõige ostetumaks lauluks ning interneti videoportaal YouTube on autasustanud Laurist YouTube’i ordeniga. Nelja nädala jooksul on videot vaadatud üle 200 000 korra ja see on olnud maailma saja vaadatuima video hulgas.

«Meil on Eestiga palju ühist ja ka see laul ja video on minu meelest kergesti arusaadav igale inimesele Eestis. See on suvine ja positiivne laul. Mul oli suur väljakutse ja meeldiv elamus seda eesti keeles laulda. Ma loodan, et eestlastele meeldib see laul ja nad tantsivad sel suvel samamoodi nagu lätlased,» ütles Lauris lisades, et eesti keel on raske, aga kõlarikas.

«Ma ei ole eestlane ja kuulajad kindlasti märkavad seda, aga ma loodan, et nad ei ole liiga kriitilised, sest ma tõesti väga üritasin,» ütles Lauris. Laulu salvestamise ajal konsulteeris ja korrigeeris Laurise aktsenti eesti teatrikunstnik Maret Kukkur.

Kuula eestikeelset versiooni. Läti originaalvideot saad näha natuke allpool. Kuidas meeldib?
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles