Legendaarne Onu Eskimo tähistas 103. sünnipäeva

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Legendaarse Onu Eskimona tuntud Evald Rooma tähistab täna oma 103. sünnipäeva. Sünnipäeva puhul käisid onu Eskimot õnnitlemas teiste seas Tartu linnapea Urmas Klaas,  Balbiino turundus- ja kommunikatsioonijuht Enel Kolk, Balbiino juhataja Kaido Salurand ja Balbiino turundusspetsialist Triin Laub.

"Onu Eskimo sünnipäev on alati kogu Balbiino perele suursündmuseks. Evald Rooma on ju legend, kes õpetas eestlased külma maiust sööma ja head koorejäätist armastama," ütles Balbiino juhataja Kaido Salurand. „Onu Eskimo armastus ja huvi jäätiste vastu on kustumatu. Aeg-ajalt kutsub Evald Balbiino inimesed endale külla, et meie käest jäätisemaailma kõige uuemaid uudiseid kuulda. Loomulikult jagab ta külaskäikudel hea meelega ka enda kogemusi ja jäätisetootmise nippe, mida Balbiino väga väärtustab," lisas Salurand.

"Oma elutööle tagasi vaadates võin uhkusega öelda, et pole sugugi väike asi, suuta jäätise valmistamisega iga päev tuhandete inimeste päevad rõõmsamaks muuta. See on olnud minu missioon siin elus ja mul on vanema mehena väga hea meel näha, kui võimsalt Balbiino minu elutööd jätkab. Ka tänapäeva lapsed tunnevad mind Onu Eskimona ja see teeb meele väga rõõmsaks," üles jäätiselegend Evald Rooma. "Minu pikk elu on andnud mulle väga palju imelisi mälestusi," lisas Rooma.

"Nii nagu Onu Eskimo on enda koorejäätistega täitnud tuhandete maiasmokkade unistused, soovib Balbiino täita Onu Eskimo unistused. Vaatamata oma kõrgele eale, on Evald väga vitaalne ja huvitub maailma asjadest. Selleks, et Evaldil oleks hõlpsam maailma asjadega kursis olla, kinkis Balbiino Evaldile uue televiisori. Evald on tunnistanud, et isegi reklaamipausid on vaatamist väärt, sest aeg-ajalt räägitakse seal temast," ütles Balbiino juhataja Kaido Salurand.

Onu Eskimole üllatusena saabusid sünnipäevale ka muusikud, kes mängisid Onu Eskimo nooruspõlve lemmikpalasid. Sünnipäevapidustused jätkusid Tartu Kaubamajas Onu Eskimo jäätisekohvikus, kus Balbiino jagas esimesele 103 õnnelikule Onu Eskimo retsepti järgi valmistatud väikeses vahvlikoonuses vaarikaplombiiriKaubamaja juures lennutati taevasse 103 õhupalli, millest igaüks sümboliseeris Onu Eskimo väärtuslikult elatud aastaid.

Evald Rooma sünnipäeva puhul on Onu Eskimo jäätisekohvikus terve päev kaks jäätisepalli ühe hinnaga. Nii Tartu, Tallinna kui Pärnu Jätsiabist saab pidupäeval iga ostuga kaasa Onu Eskimo väikeses vahvlikoonuses vaarikaplombiiri.

AS Balbiino on ainus Eesti jäätisetootja, kellel on BRC toiduohutuse ja kvaliteedijuhtimise sertifikaat. AS Balbiino põhineb 100% Eesti kapitalil, kuulub NG Investeeringute gruppi ja annab tööd ligi 300 inimesele. Lisaks jäätise tootmisele tegeleb AS Balbiino külmutatud ja jahutatud toodetega. AS Balbiino impordib ja vahendab külmutatud köögivilju, marju, kulinaariatooteid, kala ja liha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles