AHHAA avab nähtamatu näituse

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nähtamatut näitust pole keegi näinud.
Nähtamatut näitust pole keegi näinud. Foto: Erakogu

Laupäeval, 10. juulil avab Tartus teaduskeskuses AHHAA uksed näitus, mida on üle maailma külastanud miljonid inimesed, kuid näinud pole seda neist keegi.

Teaduskeskuse AHHAA pressiteate kohaselt toimub kogu tegevus pilkases pimeduses, saatjaks giidide sõbralik toetus ja julgustus. Selle näituse erikoolituse saanud giidid on kõik ise pimedad, neile on see igapäevane keskkond. Nüüd vahetuvad aga tavarollid: nägijad vajavad pimedate abi, mitte vastupidi.

Näituse formaadi on välja töötanud Andreas Heinecke Saksamaalt ja see on saanud kõikjal väga populaarseks, kümnetes maailma linnades on loodud pidevalt tegutsev püsinäitus.

Tartus AHHAA näitusel saab jalutada pargis, osaleda laevaretkel ja proovida kohvikus maitsvaid suupisteid. Ettevõtmine on kavandatud "Tallinn 2011" kultuuripealinna programmi pilootprojektina.

Näitus on avatud iga päev 10-20.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles