Pistise võtmise eest vangis istunud ekslinnaametnik Ivo Parbus üllitas lasteraamatu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Apollos toimus neljapäeval, 3. juulil endise riigiametniku ja keskerakondlase Ivo Parbuse lasteraamatu "Muhvi ja Kurri seiklusrikas maailmareis" meeleolukas esitlus. Kohal oli mitmeid värvikaid prominente.

Harju maakohus karistas mullu märtsis Parbust pististe võtmise eest kolmeaastase reaalse vangistusega, kuid otsustas mehe ligi aasta enne vangistusaja lõppu vabadusse lubada.

Möödunud aasta septembris jalutaski korruptsioonikuritegudes süüdi mõistetud Tallinna ekslinnaametnik Ivo Parbus vaba mehena Tallinna vanglast välja. Parbus vabanes vanglast ennetähtaegselt ja pidi  kohtuotsuse kohaselt kandma järgnevad kolm kuud nn jalavõru.

Eile esitles Parbus raamatupoes Apollo oma uut raamatut, seekord lastele mõeldud lustakat lugu koerapoiss Muhvist ja kiisupoeg Kurrist.

Millest raamatus juttu on?

Muhvi ja Kurri elavad päris tavalist koera- ja kassielu, kuni juhus nad kodust kaugele laia ilma paiskab. Seiklusi täis teekonnal kohtavad rändurid nii häid kui kurje inimesi, sõbralikke ja abivalmis, aga ka salakavalaid ja lausa ohtlikke loomi.

Ent tublidele eestimaalastele omaselt ei löö koer ja kass ka kõige väljapääsmatumates olukordades põnnama, vaid astuvad õigluse nimel julgelt võitlusesse.

Pariisis nurjavad nad koos tsirkusepapagoi Aaraga kuulsa maali Mona Lisa varguse. Ameerikasse sattudes päästavad tublid semud röövlinägude küüsist presidendi tütre. Mereväe allveelaevas seilavad karvased sangarid vanale heale Inglismaale, tabades Londonis detektiivkoer Sherlock Auhi osaval kaasabil kuninganna juveele himustava kurjamite kamba.

Peale uskumatuid läbielamisi jõuavad Muhvi ja Kurri tagasi kallile kodusele Eestimaale.

Meeleolukal raamatuesitlusel olid teiste seas kohal dirigent Eri Klas, endine advokaat Viktor Kaasik, abilinnapea Kalle Klandorf koos naise ja lapselapsega ja loomulikult ka Parbuse koer Muhvi isiklikult.

Vaata pilte!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles