Video: pillipidu peab ka mandoliine meeles

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja, Berliin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauluväljakul suure peo eel - algasid lauljate ja orkestrite proovid.
Lauluväljakul suure peo eel - algasid lauljate ja orkestrite proovid. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tallinnas algab täna laulu- ja tantsupeo raames toimuv rahvamuusikute pillipidu. Kuulda saab akordioneid, kandleid, viiuleid, mandoliine ja lõõtspille nii eraldi kui ka koos musitseerimas.

Pillipidu algab täna kell 18 Kadrioru Kunstimuuseumi aias akordionite liigikontserdiga «Akordioni puudutus», mille repertuaari kuuluvad palad klassikalisest muusikast, eesti rahvamuusikast, Eesti heliloojate ja muusikute originaalrepertuaarist ning teada tuntud popi- ja rokiklassikast. 

Peale akordionimängijaid seavad end Kadrioru Kunstimuuseumi aeda sisse viiuldajad, sest kell 20 algab viiulite liigikontsert «Põrguorel taevatrepil II», mis on mõtteline järg 2009. aasta pillipeol toimunud kontserdi esimesele osale.

Kell 21 saavad end Kochi Aita sisse seada kõik mandoliinimuusika austajad - algab kontsert «Mandoliinidega ümber maailma». Kõlab muusikat nii Eestist, Hawailt, Brasiiliast, Ukrainast, Itaaliast kui ka teistest maadest, pakkudes seeläbi läbilõiget maailma muusikast.

Kell 22 lõpetab õhtu Eesti Metodisti kirikus toimuv kannelde liigikontsert «Kannelde öö», kus lööb kaasa ka armastatud lauljatar Liisi Koikson. Lisaks vürtsitab eksperimentaalkorras kontserti kandle ja oreli kooslus.

Reedel, 4. juulil tasub kõigil rahvamuusikasõpradel sammud lauluväljakule seada, sest kell 20.30 saab alguse rahvamuusikute peo kõrghetk - peakontsert, mis pakub läbilõiget tervest pillipeost. Lisaks erinevatele pilliliikidele astub üles ka 300-liikmeline koondorkester.

Rahvamuusikute suure peo lõpetab laupäevane lõõtspillide etteaste «Laupäeva õhtul lõõtsaga», mis algab kell 18 Kochi Aidas ning pakub paralleelselt laulu- ja tantsupeo rongkäiguga valiku lõõtspillimuusikat, et siis edasi ühiselt sammud laulupeole seada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles