Pärnust saab Eesti trummi ja bassi pealinn

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
dBridge
dBridge Foto: promo

Tuleva nädala reedel, 16. juulil saabub esmakordselt Eestisse Manchesteri üritustesari Soul:ution.


Tööstuslinna tehastest alguse saanud ja maailmakuulsast Londoni ööklubist Fabric läbi käinud sarja peetakse üheks suurimaks innovaatoriks 21. sajandi drum & bass muusikas. Üritus toimub Pärnu Beach Club'is ning selle peaesinejateks on Marcus Intalex, dBridge ja MC DRS.

Üritustesarja algataja Marcus Intalex on plaadimängijate taga veetnud viimased 20 aastat. Vajadus oma lemmikmuusikat teistega jagama hakata tekkis siis, kui Intalex Manchesteri suurimas plaadipoes tööle asus: «Mitte kellelgi teisel ei olnud nii head ligipääsu kõige uuemale muusikale ning nõnda mu karjäär alguse saigi.» 90ndate lõpus oli Marcus Intalex üks suurimaid tegureid soulful drum & bass muusika tekkes ja edasises arengus. Muusikaliselt on tema esinemised mitmekülgsed, sisaldades üldreeglina tantsupõrandat liigutavat meloodilist ja pehmet drum & bassi. Samuti on ta tuntud techno dj, kusjuures detroit techno mõjutused on selgelt äratuntavad ka tema drum & bass loomingus.

Ürituse teine peaesineja dBridge kodanikunimega Darren White, on üks drum & bass skeene tituleerituim produtsent. Saavutades Bad Company nimelise kollektiivi ühe liikmena sajandivahetuse ajal enneolematu edu otsustas ta 2003. aastal muusikaliselt suunda muuta ja isikliku plaadifirma asutada. Tema futuristlik dubstepist mõjutatud, kuid samas atmosfääriline ja meloodiline looming on talle viimaste aastate jooksul hulgaliselt uusi austajaid toonud.

Ürituse konferansjeeks on MC DRS. Tegu on mehega, kelle hea lauluoskus ja kiired riimid on viinud ta inglise MCde hierarhia tippu. Oma karjääri alustas ta 90ndate alguses esinedes koos Marcus Intalexiga, kuid hiljem on ta lava jaganud praktiliselt kõikide pehmet, jazzimõjutustega drum&bass muusikat mängivate DJdega. DRS on ka kuulsa Inglise hip-hop projekti Broke'n'English eestvedaja.

Lisaks peasaalile on üritusel ka B-saal, kus mahedas valguses mängivad läbi terve öö sumedad house'i helid, mida lisaks kodumaistele DJdele esitab ka Dubai deep-house guru Vas Floyd.

Ürituse korraldaja Indrek Voksepa sõnul ootab 16.Juulil Beach Club'is peokülalist tõeline elamus: «Kuna Beach Club'is regulaarseid üritusi ei toimu, ehitame sinna ise üheks nädalavahetuseks täisfunktsionaalse ööklubi. Märksõnadena tooksin välja eriti kvaliteetse helilahenduse, mis peaks tagama selle, et ükski külastaja vilisevate kõrvadega koju minema ei pea, ning võimsa valgus- ja lasershow.»

Uksed avanevad kell 23:00 ning pilet maksab enne südaööd 75 krooni. Beach Club asub Pärnus, Mere pst. 22.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles