Rahvatantsu mobiiliäpis saab proovida Kaerajaani

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvatantsu mobiiliäpi flashmob klubis Venus
Rahvatantsu mobiiliäpi flashmob klubis Venus Foto: Kaader videost / Youtube.com

Vahetult enne Laulu- ja Tantsupidu valmis Balti Filmi- ja Meediakooli ristmeedia magistritudengitel mobiiliäpp FingerFolk, milles on võimalik proovida erinevaid rahvatantse üle maailma. Äppi on lisatud ka mitmed Eesti rahvatantsud, teiste seas ka Kaerajaan ning Tuljak.

"FingerFolk võimaldab mängida erinevaid rahvatantse üle maailma", rääkis äpi üks autoritest Reigo Kimmel. "Lisaks Eesti rahvatantsudele saab proovida ka tuntud Läti, Leedu, Itaalia ning isegi Filipiinide tantse", ütles Kimmel.

Erinevate maade rahvatantse tutvustava mobiiliäpi prototüüp on loodud 48 tunniga aprillis Valgevenes toimunud Garage48 üritusel, kus see võitis Microsofti peaauhinna, kusjuures äpi autorid lubavad huvilistel sellesse ka oma tantse sisestada.

Mobiiliäpi saab tasuta alla laadida veebilehelt. Hetkel on see saadaval vaid Androidi kasutajatele, kuid autorid on lubanud teha ka IOS ehk Apple versiooni kui see saab üle 1000 allalaadimise.

Koos Märt Agu rahvatantsurühmaga tehti kevadel äpile Venuse ööklubis ja MyFitnessi spordiklubis fläshmobi-stiilis promovideod:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles