Tänavaspordi üritus Kuldrula tähistab oma kümnendat juubelit

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldrula festival, mis hõlmab enda alla Lahtised Eesti Meistrivõistlused tänavaspordis
Kuldrula festival, mis hõlmab enda alla Lahtised Eesti Meistrivõistlused tänavaspordis Foto: Kuldrula

11. - 13. juulil kogunenevad noored tänanavspordi huvilised Pärnusse, et osa saada kümnendast järjestikusest Kuldrula festivalist, mis hõlmab enda alla Lahtised Eesti Meistrivõistlused tänavaspordis.

Võisteldakse rulatamise, BMX-sõidu, trikirulluisutamise ja –tõukerattasõidu distsipliinides ning kahes vanusegrupis: kuni 16-aastased ning 17-aastased ja vanemad.

Reedel 11. juulil leiavad aset juuniorite meistrivõistlused rulatamises, BMX-sõidus, trikitõukerattasõidus ning BMX flatlandi demo. Ühe päeva jooksul peetakse maha nii kvalifikatsioonid kui finaalid. Laupäeval toimuvad vanemate kvalifikatsioonid ning pühapäeval finaalid.

Viiest rahvusvahelisest liikmest koosnev kohtunike prigaad hindab trikkide tehnilisust, erinevate obsaaklite kasutamist ning sõidustiili. Võistlused toimuvad rotary jam-formaadis s.t võistlusväljakul on neli sõitjat, kes sõidavad kordamööda ühe minuti kaupa. “Esmakordselt kasutame online hindamissüsteemi, mis võimaldab meil edastada ja jälgida tulemusi ka võistluste ajal, mitte ainult pärast võistlusi”, kommenteeris peakorraldaja Hannes Paldrok.

Publikut hullutab enim finaalide päev, mil toimuvad vaatemängulised minivõistlused “Vans Off the Wall’i” parima triki võistlus rulale, Monster Energy BMX’i parima triki võistlus ning Districti parima triki võistlus trikitõukerattale. “Lisaks kohalikule paremikule on võistlema tulemas ka sõitjaid Soomest, Rootsist, Venemaalt, USA-st, Taanist, Lätist ja Leedust,” kinnitas Tänavaspordi liidu president Kristel Orasmäe.

Eesti Lahtised Meistrivõistlused Trikirulluisutamises on tänavugi 2-tärni World Rolling Series üritus.

Rulatamise Lahtiste Eesti Meistrivõistluste võitjad ning üks wildcard kutsutakse võistlema ProSkate'ile, kus võib näha ka koos ühtesid Euroopa parimaid rulatajaid. Võistlus toimub koos Rulatamise Soome Lahtiste Meistrivõistlustega augustikuises Helsinkis.

Kuldrula TOP3 trikiratturit ning uisutajat lunastavad endale jokkeri-kutse augustis Venspilsis toimuvale Baltikumi suurimale tänavakultuurifestivalile “Ghetto Games”, mis toob kokku üle 1500. sportlase enam kui kahekümnest riigist.

Kuldrula juured ulatuvad 1980. aastate Pärnusse, kui peeti aja-ja slaalomisõidu võistlusi. Tänavu möödub viimasest Nõukogude-aegsest Kuldrulast 30. aastat, selleks puhuks korraldatakse Maui and Sons nimeline rula ralli, Dickies’e hippy jump ning slaalomivõistlus.

Kaasaegne Kuldrula tähistab tänavu oma kümnendat juubelit, viimased neli aastat on üritust korraldanud Eesti Tänavaspordi Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles