Professor: Alexander Stubbi üle heideti nalja, et temast võib saada peaminister

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Stubb
Alexander Stubb Foto: SCANPIX

USAs Lõuna-Carolinas asuva Furmani ülikooli professori Brent Nelseni sõnul äratas praegune Soome peaminister Alexander Stubb õpingute ajal ülikoolis nii õppejõudude kui ka kaasüliõpilaste tähelepanu.

Stubb õppis Furmani ülikoolis riigiteadust ning lõpetas selle ülikooli 1993. aastal, kirjutab iltasanomat.fi.

Nelsenile jäi Stubb silma selle tõttu, et tegemist oli Euroopast ja Põhjamaadest pärit üliõpilasega. Nelsen aga on Põhjamaade ekspert, kes on kirjutanud Norrast kaks raamatut.

«Ta jäi silma, olles pikakasvuline, sportlik ja sõbralik. Ta oli kaasüliõpilaste seas populaarne ja ta oskas ka pidutseda,» meenutas Nelesen.

Nelseni sõnul heideti Furmanis Stubbi üle nalja, et sellest mehest võib kunagi Soome peaminister saada.

«Ta saabus ülikooli sportlasena, kuid lahkus akadeemikuna. Ta oli edukas üliõpilane ja esitas palju huvitavaid küsimusi ning oma nägemusi,» lisas õppejõud.

Nelsen meenutas, et Stubbil oli komme kutsuda õppejõude enda elukohta õhtusöögile, mida ameeriklastest üliõpilased tavaliselt ei tee.

Nelseni kinnitusel oli Stubb ülikooliajal naiste seas väga populaarne.

«Üksikasjadesse laskumata kogus ta mitme asjaga kuulsust. Ta inglise keelel oli ka suurepärane soomerootsi aktsent,» lisas õppejõud.

 Nelseni sõnul oli Stubb seksapiilne ja see tegi temast sõna otseses mõttes «inimmagneti».

Nelsen ja Stubb panid üliõpilaste töödest kokku raamatu, mis käsitles Euroopa Liidu poliitikat.

Nelseni sõnul on ta nüüdse Soome peaministri Alexander Stbbiga seni sõber.

USA professori sõnul ei olnud talle Stubbi Soome peaministriks saamine üllatus.

«Olen tema poliitilist karjääri jälginud. Furmanis visati ta üle nalja, et temast saab kunagi Soome peaminister ja nii läkski. See oli ette aimatav,» nentis õppejõud.

Ta lisas, et Stubb on väga karismaatline isiksus ning tulevikus võib Stubbi võib-olla näha ka mõne Euroopa Liidu institutsiooni juhina.

 


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles