Koguperefilm «Supilinna salaselts» sai toetuseks 220 000 eurot

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi « Supilinna Salaselts» võtted
Filmi « Supilinna Salaselts» võtted Foto: Erakogu

Euroopa Nõukogu koostööfilmi fond Eurimages toetab uue seiklusliku koguperefilmi «Supilinna salaselts» valmimist 220 000 euroga.

Eurimages on tähtsaim filmitootmist toetav fond Euroopas, mis jagab toetusi viis korda aastas. Eesti filmidest on varasemalt toetuse saanud «Leiutajateküla Lotte», «Püha Tõnu kiusamine», «Rat King», «Mandariinid», «Ma ei tule tagasi», «Vehkleja» ja dokumentaalfilm «Fritsud ja blondiinid».

«Supilinna salaseltsi» produtsendi Esko Ripsi sõnul oli konkurents tihe ja toetuse kandideerijate arv olnud alati väga suur.

«Kokku kandideeris toetusele 67 projekti ning toetusraha jagati kolmandikule. Toetatud projektide hulgas on ka 2013. aasta Cannes’i filmifestivali Kuldse Palmioksa võitja Abdellatif Kechiche’i uus film, seega konkureerisime Euroopa prestiižseimate filmimeistriga,» lisas Rips. «Kinnitus, et teeme siin õiget asja on igal juhul saadud.»

«Supilinna salaseltsi» filmivõtted algavad 30. juunil Tartus ja kestavad augusti lõpuni. Film jõuab Eesti kinodesse 2015. aasta maikuus.

«Supilinna salaselts» on seikluslik lastefilm, mis on inspireeritud Tartu kirjaniku Mika Keräneni populaarsetest lasteraamatutest. Filmi režissöör on Margus Paju, operaator Meelis Veeremets ning filmikunstnikud Jaagup Roomet ja Kaisa Mäkinen.

Stsenaariumi on kirjutanud Mihkel Ulman ja värskelt Oscariga pärjatud Christian Gamst Miller-Harris (Taani). Filmi tootmist toetavad Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital, Tartu linn ja Eesti Rahvusringhääling.

Nafta Films on täisteenust pakkuv produktsioonifirma, mis on tegutsenud alates 2001. aastast nii reklaamide kui ka filmide tootjana. Ettevõte on rahvusvahelistel festivalidel võitnud mitmeid auhindu, produtseerinud 2008. aasta Eesti Parima Lühifilmi «Must Peeter», teleseriaali «IT planeet» ning kaasprodutseerinud menufilmi «Vasaku jala reede». Nafta Films on teinud koostööd rahvusvaheliselt tuntud ettevõttega Disney.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles