Inglanna on kümme aastat söönud vaid maisikrõpse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohkest lisainete- ja soolasisaldusest hoolimata on Debbie Taylori tervis ainult Monster Munch maisikrõpse süües korras.
Rohkest lisainete- ja soolasisaldusest hoolimata on Debbie Taylori tervis ainult Monster Munch maisikrõpse süües korras. Foto: SCANPIX

30-aastane inglanna Debbie Taylor on kümme aastat toitunud vaid soolastest lihamaitselistest maisijahust krõpsudest. «Mul lihtsalt ei lähe mitte midagi muud kurgust alla,» tunnistas ta ajalehele Mirror.

Essexis elav ja ühes hotellis toateenijana töötav naine ütles, et viimased kaks aastat on ta söönud üksnes lihamaitselisi Monster Munch nimelisi maisijahust valmistatud krõpse.  Naine nentis, et tema organism on sellise veidra dieediga täiesti kohanenud, tema tervis on korras.

Debbie sõi puu- ja juurvilju viimati lapsena ning ei tarvita ühtegi polüvitamiini ega muud toidulisandit. Ebatervislikust toiduvalikust  hoolimata on ta normaalkaalus. Nädalas kulub naisel toidule vaid neli naela (umbes 76 krooni).

Nii tema poiss-sõber Gerald ­Whittington (55) ja poeg Luke (10) on naist keelitanud ka midagi muud sööma, kuid naine väidab, et ei suuda mitte midagi muud süüa.

Viimase Hispaania-puhkusereisi ajaks tuli Debbiel oma Monster Munch-krõpsude jaoks pakkida terve eraldi kohver.

Päevas sööb ta kuus väikest või kaks suurt pakki kartulikrõpse. Elukaaslasele ja pojale valmistab ta traditsioonilisi inglise roogi, kuid ise neid ei söö.

«Jumal tänatud, et Luke pole mu toidumisharjumusi üle võtnud. Valmistan talle ja Geraldile hiigelsuuri eineid. Luke'il on täiesti normaalne ja hea söögiisu,» rõõmustas Debbie.

Lapsena oli Debbie ülekaaluline ning langes teiste laste narrimise ohvriks. Seetõttu põdes ta teismelisena nii anoreksiat, buliimiat, tema kehakaal kõikus pidevalt.

Tõsisematest toitumishäiretest õnnestus naisel küll üle saada, kuid ebaharilikud toitumisharjumused jäid.

Hilisteismelisena sõi ta näiteks vaid röstitud maapähkleid või soolaga üleriputatud leiba. Alles rasedana, 20-aastaselt, proovis ta end harjutada mitmekülgsema menüüga, kuid peatselt peale poja sündimist pöördus tagasi vanade harjumuste juurde.

Debbie väitel on Monster Munch kartulikrõpsud ainus toiduaine, mida tema organism suudab seedida.

«Isegi Geraldiga kurameerimise algusaegadel, kui mees viis mind välja restoranidesse sööma või valmistas mulle ise kodus õhtusööki, ei suutnud ma mitte midagi süüa,» meenutas Debbie.

Nüüdseks on mees harjunud, et Debbie tellib restoranis Monster Munch kartulikrõpse, kuid põhjust rahuloluks ta ei tunne. «Arvan, et Debbie vajab mingit psühholoogilist muutust,» ütles Gerald.

Ka Debbie ise ütles end lootvat, et kunagi tulevikus pöördub ta tagasi normaalsete toidumisharjumuste juurde.

Milline Debbie sellise dieedi juures välja näeb? Klikka siia.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles