Surfilaagri korraldajad viisid algajad Pirita jõele lauaga sõitma ning laevade tekitatud murdjalaineid püüdma

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

26. juuni õhtul kutsusid Surfilaagri korraldajad kokku väikese seltskonna, et tutvustada, mida head kõik sportlikul festivalil 10-13. juulil juhtuma hakkab.

Alustuseks tutvustati külastajatele, mida kõike sel aastal Surfilaagris juhtuma hakkab ja siis mindi Pirita jõele SUPiga sõitmist proovima. Muide, SUPiga sõita on iseenesest väga lihtne, sellega saavad hakkama ka algajad ning isegi kui ümber minna, siis sellest pole suurt hullu, sest kalipso kaitseb suhteliselt hästi vee eest ja hoiab soojas.

Kuna täna oli hea tuulevaikne ilm, siis tuul ega lained väga jõel kedagi ümber ei lükanud. Klassi näitas Eesti parim tüdrukute purjelauasõitja Betti Vainküla ning lainelauasurfar ning Surfilaagri üks esinejatest Firejose, kes ka täna muusikalise poole eest hoolitses ja surfiklubis plaate keerutas.

Olles algajatele Pirita jõel tehnika laua ja ühe aeruga püsti sõites selgeks õpetanud, suunduti juba muulide vahelt välja, et püüda kinni suuremad laevade tekitatud lained. Neid lained lähevad surfarid iga päev püüdma ning sätivad end alati suure reisilaeva saabumise ajaks vette.

Mõnus suur laeva tekitatud laine lükkas ümber nii mõnegi reporteri ja harrastaja, aga rõõmus tuju säilis asjaosalistel siiski.

Üritus tõestas ideaalselt, et Surfilaagris osalemine ei ole ainult surfiproffide jaoks, vaid laagrit saab külastada ka algaja harrastaja või huviline, kellel on võimalus end uude ja huvitavasse suvehobisse kaasata.

Korraldajad tutvustasid selle aasta plaane, mis Roosta Puhkekülas toimuma hakkab ning lubasid, et hoolitsetud on selle eest, et festivali järgselt ei jää prügi vedelema ning alaealised alkoholile ligi ei pääse.

Saladuskatte all poetati ka Surfilaagris esineva ansambli Smilers lubadus, et nad kõik õpivad laagri ajaks surfama. 

Kauaoodatud Eesti suurim surfisõprade kokkutulek Surfilaager toimub 10-13 juulil taas Roosta Puhkekülas. Kolmepäevane festival toob kokku purjelaua ning lohesurfi harrastajad ning pakub kolme päeva jooksul kvaliteetset meelelahutust kogu perele.

Ootame igatahes põnevusega! Niikaua kiika galeriist, kuidas algajad SUPiga sõitmisega tutvusid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles