Piltuudis: Hiina miljonär pakkus kodututele luksuslõuna, kuid jättis lubatud rahast ilma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiinlasest miljonär pakkus USA New Yorgi kodututele luksuslõuna, mis heast kavatsusest hoolimata ka pingeid tekitas, kuna kodutud ei saanud lubatud sularaha.

Chen Guangbio korraldas kodututele tasuta rikkaliku söömaaja New Yorgi Keskpargi restoranis eile, edastab Daily Mail.

Hiinlane reklaamis oma ettevõtmist laialdaselt meedias kutsudes «vaeseid ameeriklasi» sööma Boathouse`i luksusrestorani.

Seda restorani on näha olnud näiteks seriaalis «Seks ja linn» ning mitmes filmis.

Hiinlase pakutud söömaajale saabus paarsada inimest, kes istusid restoranilaudade taha. Chen lahutas nende meelt esitades 1980. aastate ühe hiti «We Are the World» ning näitas mustkunsti.

Sellele järgnes tseremoonia, milles Chen nimetati maailma suurimaks heategijaks.

Kohal oli ka rohelistes mundrites «vabatahtlikud abilised», kes meenutasid Hiina kultuurirevolutsiooni tegelasi. Nad pildistasid agaralt Cheni ning söögile saabunuid.

Cheni vastas ka kriitikale, milles öeldi, et ta on lihtsalt oma ego upitaja ja propagandist ning tahab odavat kuulsust saada.

«Olen aidanud miljoneid inimesi ning meedia on neist paljusid intervjueerinud. Kriitikud on lihtsalt kadedad ja negatiivselt meeletatud,» lausus hiinlane.

Sii teatas Chen, et kõik kohale saabunud saavad 300 dollarit sularaha. Kodutuid aga tabas tagasilöök, kui neile öeldi, et see raha tuleb neil anda New York Rescue Mission heategevusorganisatsioonile, mis pakub kodututele öömaju.

Organisatsiooni esindaja Craig Mayesi kinnitusel oli kodututele varem selgitatud, et neile lubatud raha läheb heategevusorganisatsioonile ning laval toimuv oli meedia jaoks lavastatud.

Kodutud vihastasid rahast ilmajäämise pärast.

«Meid peteti. See summa oleks aidanud mul võlad ära maksta ja ma oleks saanud uuesti jalgele tõusta,» lausus üritusel osalenud 52-aastane Clarence Taylor.

42-aastane Christine Fowler arvas, et ei peaks lubama raha, kui seda tegelikult ei anta.

Paljud osalnud arvasid, et nad langesid miljonäri reklaamtriki ohvriks.

New York Rescue Missioni esindaja Mayesi sõnul oli tema see, kes soovitas Chenil kodututele sularaha mitte anda.

«Ütlesin, et nad kasutavad seda raha narkootikumide ja alkoholi ostmiseks. Kui selle raha saab aga heategevusorganisatsioon, siis me saame kodututele pakkuda seda, mida nad tõeliselt vajavad,» selgitas Mayes.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles